Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yerli Otomobili Tanıtması Beklenen Ziyareti Ertelendi

324
138
51
13
11
Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından geliştirilen ilk yerli otomobilin tanıtımı ileri bir tarihe ertelendi. Kocaeli Valiliği, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli ziyaretinin başka bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Yerli otomobil üretimi konusu, uzun yıllardır ülkemizi meşgul eden meselelerden bir tanesiydi. Bundan 8 yıl önce, 2011 senesinde ise bu konudaki ilk belirgin adım atılmıştı. Aralarında Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu, Zorlu Holding ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin bulunduğu Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) kurulmuştu. Yerli otomobille ilgili daha detaylı bilgi için buradaki haberimize gidebilirsiniz.

TOGG tarafından geliştirilen ilk yerli otomobilin prototipi, bugün yani 14 Aralık 2019’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından test edilecekti. Ayrıca bu test ile birlikte uzun süredir geliştirilen yerli otomobilin tasarımı da ortaya çıkmış olacaktı. Ancak bugün gerçekleştirilecek olan prototip testi ertelendi.

Yerli otomobil prototipinin ertelenmesi

yerli otomobil

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada yerli otomobilin ilk prototipinin aralık ayında tanıtılacağını duyurmuştu. Bu tanıtımın da 14 Aralık’ta Kocaeli’de gerçekleşmesi bekleniyordu.

Kocaeli Valiliği, birkaç gün yaptığı bir açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Aralık Cumartesi günü Kocaeli’nin Gebze ilçesine bir ziyarette bulunacağından bahsedilmişti. Cumhurbaşkanı’nın gerçekleştireceği bu ziyarette TOGG tarafından geliştirilen ilk yerli otomobilin prototipinin de sürüşünü yapacağı tahmin ediliyordu.

Ancak görünüşe göre yerli otomobilin prototipini göreceğimiz tarih ileriye ertelendi. Kocaeli Valiliği, yaptığı son açıklamada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Aralık 2019 Cumartesi günü ilimize teşrifleri ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadelerine yer verildi. Ertelemenin neden gerçekleştiği, yerli otomobilin prototipinin bu ay içerisinde bizlere tanıtılıp tanıtılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://ekosektorel.com/2019/12/13/yerli-otomobil-prototipi-cumartesiye-yetismedi/
324
138
51
13
11
Emoji İle Tepki Ver
324
138
51
13
11