Cupra, Elektrikli Konsept Arabasını 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Sergileyecek

14
2
1
1
1
SEAT’ın performansa odaklı markası Cupra, Eylül ayında yapılacak olan 2019 Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yeni elektrikli araba konseptini tanıtacak.

Volkswagen Group’un bir parçası olan SEAT, bir süre önce araçlarının performansına odaklanan kolu olan Cupra’yı ayrı bir marka haline getirdi. SEAT bünyesinde çalışacak olan Cupra’nın performanslı otomobillerinden bazıları yolların tozunu attırırken, geçen günlerde yayınlanan kısa bir video ile Cupra, yeni bir modelinden ufak görüntüler vererek bekleyenleri heyecanlandırmıştı. 

Cupra Konsept

Cupra’nın paylaştığı videoda otomobilin yalnızca ön yüzü karanlık bir ortamda belirdiğinden, çoğu kişinin aklında yeni bir Leon Cupra modeli canlanmıştı. Daha sonra otomobilin arka tarafından paylaşılan bir fotoğraf ile aracın coupe benzeri yüksek performanslı bir SUV olacağı belli olmuştu. Cupra’nın söylediğine göre bu yeni konsept, markanın geleceği ile ilgili vizyonunu temsil ediyor. 

Cupra EV

Cupra’nın yeni aracı, Volkswagen ailesinin elektrikli araçlarında kullanılmak üzere üretilmiş MEB modüler platformunu kullanacak. Volkswagen, bu platform ile birlikte 2022 yılına kadar 27 adet elektrikli araba üretmeyi planlıyor. Bunların ilki olan Volkswagen ID 3, Cupra’nın yeni aracı ile birlikte Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.  

volkswagen meb

Şu anda elimizde konsept ile ilgili çok fazla bir bilgi bulunmuyor ancak Cupra, aracın aerodinamik verimliliğini arttırarak gidebildiği menzili de uzatabilmek amacı ile aracın ön kısmında birkaç hava deliği bulunacağını belirtti.  

Cupra, yıllardır SEAT’ın performans kolu olarak hizmet veriyordu ancak 2018 yılında bağımsız modellere sahip olacak bir alt marka haline getirildi. Buna rağmen çoğu Cupra arabası, daha önce piyasaya sürülen SEAT otomobillerinin geliştirilmiş hali olarak piyasaya sürülüyor; aynı Cupra Ateca SUV gibi. 

Kaynak : https://www.motorauthority.com/news/1124169_cupra-readies-ev-concept-for-2019-frankfurt-auto-show
14
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
2
1
1
1