David Beckham’ın 9 Farklı Dili Şakır Şakır Konuştuğu Sahte Video

27
7
3
1
0
David Beckham’ın 9 Farklı Dili Şakır Şakır Konuştuğu Sahte Video
İngiltere merkezli bir yapay zekâ teknolojileri şirketi Synthesia, ünlü futbolcu David Beckham ile akıllara durgunluk veren bir çalışma yaptı. Beckham’ın görsel yapay zekâ motorları sayesinde 9 farklı dili şakır şakır konuştuğu video, gerçeğinden ayırt edilemiyor.

Yapay zekâ ile görsel işleme teknikleri öyle gelişti ki artık sahte spikerlerin haber sunduklarını bile görüyoruz. Bu konudaki son çalışma ise İngiltere merkezli bir şirket olan Synthesia’dan geldi. Şirket, İngiliz futbolcu David Beckham’a normalde bilmediği 9 yabancı dili konuşturdu.

Synthesia’nın CEO’su Victor Riparbelli, önümüzdeki 3 yıl içinde, bilgisayarlarla elde edilen fotoğraf gerçekliğindeki insan görüntülerinin yaygınlaşacağını söylüyor. David Beckham ile yapılan çalışmada, hem ses hem de görsel makine öğreniminden faydalanan şirket Riparbelli’nin görüşlerini destekleyen sonuçlar elde etti.

David Beckham’ın "sahte" videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

27 yaşındaki Victor Riparbelli, şirketi Synthesia’yı henüz 2 yıl önce kurdu. Çalışmaların ilk sonuçları ise bir BBC spikerinin İspanyolca, Mandarince ve Hintçe konuştuğu videoydu. David Beckham çalışmasıyla dil sayısı 9’a çıkarılmış oldu. Beckham’ın yüzü, konuştuğu dilin yapısına göre yapay olarak şekil alırken, aynı zamanda kendi ses tonu da konuştuğu dile uyarlanıyor. 

Synthesia’nın böyle sonuçlar elde etmek için önündeki en büyük engel yapay zekâyı eğitmek. David Beckham, yukarıdaki video için bir kamera karşısına geçip konuştu. Bu konuşma sırasında kaydedilen videolar ve diğer görsel veriler, yapay zekâ yazılımları tarafından analiz edildi ve Beckham’ın yüzüne ait dijital bir kopya oluşturuldu. 

Hemen aşağıda tüm çalışmaları görebileceğiniz kamera arkası tadında bir video daha var:

Kaynak : https://www.businessinsider.com/ceo-of-ai-startup-synthesia-thinks-well-have-photorealistic-digital-humans-in-3-years-2019-4
27
7
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
27
7
3
1
0