Arizona Çölünde Mars'takileri Andıran Devasa Toz Bulutu Oluştu (Video)

24
3
2
2
0
Arizona'nın güneyindeki bölgeleri çölden yükselen dev bir toz bulutu kapladı. Bir kadın, toz bulutunun ilerleme anını kamerasına kaydetti. Harika görüntüler ortaya çıktı.

ABD’nin Arizona çölünde, dün gün batımı saatlerinde devasa bir toz bulutu tüm bölgeyi adeta yuttu. Jesse Watson, Arizona çölü boyunca ilerleyen toz bulutunu mükemmel bir zamanlamayla kamerasına kaydetti. Ender rastlanan görüntüler yakalamak isteyenler için Arizona, bu hafta adeta bir görsel şölen alanıydı. Bölgeye yakın yaşayan Jesse Watson, Youtube kanalından bu hafta içerisinde yakaladığı 3. toz bulutunun görüntülerini paylaştı.

Watson, toz bulutunun bulunduğu konumdan geçeceğini öğrenince kamerasıyla o anları yakalamaya gitti. Kamyonetle devasa toz bulutuna doğru ilerledikten sonra çekim yapan Watson, “Toz bulutunun ilerleyeceği yöne önceden vardım ve tripod kullanarak 800’den fazla görüntü yakaladım. Hızlandırılmış videoyu oluşturmak için toplamda 200 mil (321 km) araç sürdüm. Gerçekten gördüğüm en büyük toz bulutuydu” dedi.

Devasa toz bulutunun videosu:

Kaynak : https://boingboing.net/2018/07/24/watch-a-massive-haboob-engulf.html
24
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
24
3
2
2
0