Disney’in Havada Süper Kahraman Gibi Davranan Aşırı İnsansı Robotları (Video)

47
12
2
2
0
Disney’in Havada Süper Kahraman Gibi Davranan Aşırı İnsansı Robotları (Video)
Süper kahraman filmlerini izlerken aktörlerin gerçekten de havada süzüldüklerini düşünmeyiz. Disney, günümüz süper insan kültürünün en büyük üreticisi olarak bu işleri robotlara bırakmaya hazırlanıyor. Hem de aşırı insansı ve yapay zekalı robotlara…

Film çekmek masraflı bir iş. Hele hele süper kahraman filmi çekmek istiyorsanız, işten anlayan yüzlerce kişilik bir ekibe, birkaç yüz milyon dolara ve bazen de robotlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Görsel efektlerle harmanlanmış olan bu filmlerin daha gerçekçi olmalarını sağlamak için, gerçekçi insan benzeri robotlara ihtiyaç var. Disney de bu robotları üretmeye 
ve şaşırtıcı derecede iyi şekilde test etmeye başladı. 

Tabi ki Dinsey bu süreci yönetirken şov yapmaktan da kaçınmıyor. Disneyland ya da farklı Disney tatil köylerine gidenler, insanlar için son derece ölümcül olabilecek platformlardan atlayan robotları görüyorlar. 

O görüntülerden bazıları bu şekilde. Özellikle sondaki robotun gerçekten Vision olduğuna dair şüphelerimiz var:

Disney’in Stuntronics adını verdiği bu deneyler, robotların hava akrobasilerini insanlara benzeyen şekillerde yapmalarını sağlıyor. İlk testlerde videoda gördüğünüz gibi sıradan iki eklemden oluşan bu robotlar, zamanla insan formuna kavuştular. Yapacakları hareketleri ise üzerlerinde bulunan ivme ölçerler, jiroskoplar ve lazer sensörleri sayesinde karar veriyorlar. 

Robotların yapay kas mekanizmalarını eğitmek için makine öğrenimi ve yapay zekadan faydalanan Disney, özellikle hasar anlarında denge kurma kararı alan robotlarla süreci geliştirmek istiyor. 

Yakında izleyeceğiniz süper kahraman filmlerinde bu robotlar insan dublörlerin yerine geçecekler. Belki de bir gün onların gerçekten de sağda solda uçtuklarını göreceğiz. Hatta bu gidişle silah tüccarı olan manyak bir herifin, bu robotları kıyafet şeklinde tasarlaması da mümkün olacak.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/disney-high-flying-robotic-stuntmen-take-to-the-sky/
47
12
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
47
12
2
2
0