Disney'in Netflix'le Değil, Fortnite'la Rekabet Etmesi Gerekecek

23
5
2
2
1
1997 yılında internet üzerinden gerçek zamanlı yayınlar gerçekleştirme amacıyla kurulan Netflix ve dijital yayıncılığa yeni bir soluk getirecek Disney+, birçok piyasa analistine göre ciddi bir rekabete girecek. Fakat durumun böyle olmadığını düşünenler de var.

Dünyanın en büyük medya şirketlerinden biri olan Disney'in dizi platformu olarak tanıtılan Disney+, birçok kişiye göre Netflix'in sonunu getirebilecek kadar güçlü gelecek. Ancak piyasa şartlarını değerlendirerek ciddi analizler yapan piyasa analistlerinden bazıları tam tersini düşünüyor.

Transpire Ventures'tan John Meyer, geçtiğimiz günlerde ünlü teknoloji sitesi TechRadar'a verdiği röportajda endüstrinin en güçlü şirketlerinden biri olan Disney'in bile Netflix'i devirecek güce sahip olmadığını belirtti. Netflix'in oldukça önde olduğunu söyleyen Meyer "Disney'in Netflix için bir tehdit olmayacağını düşünüyorum. Netflix tam anlamıyla bir teknoloji şirketi ve milyonlarca abonesiyle muazzam bir güce sahip" ifadelerini kullandı.

Bu noktada farklı bir bakış açısı devreye girerek "Belki de Disney'in Netflix'i geçmesine gerek yoktur" fikriyle karşılaşabiliriz. Netflix'in bu sene başında hissedarlarına gönderdiği bir mektupta yer alan "Odağımız Disney +, Amazon ya da diğerleri değil. Üyelerimiz için deneyimimizi nasıl geliştirebileceğimiz üzerine yoğunlaşmalıyız" cümlesi, bu aslında rekabet olgusunun farklı endüstrilerle de geçerli olabileceğini gösteriyor.

Netflix'in hissedarlarıyla paylaştığı mektuptaki "Fornite ile HBO'dan daha fazla rekabet ediyoruz (ve kaybediyoruz)" ifadesi de Netflix gibi platformların aslında sektör dışı başka rakiplerinin de olduğunu gösteriyor. Kısaca Disney+ platformunun iyi bir geleceğe sahip olması isteniyorsa Disney tarafından da Netflix'in bakış açısına benzer bir bakış açısı benimsenmeli ve önce çocuklar kazanılmalı.

Disney'in bugünün büyüklerinin çocukluğunda önemli bir yeri olduğu düşünüldüğünde, Disney+'ın bir anda kabul görmesi oldukça muhtemel. Disney+, geçmişteki izlenen yollara benzer şekilde bugünün çocuklarını kazanırsa yarının büyükleri için de ciddi bir altyapı hazırlamış olur. Netflix ve Disney+ abone sayısında rekabet içinde olsa da kullanıcılar tarafından ikisinin de kullanılmaya devam edeceği neredeyse kesin. İki dev platformun gelecekte nasıl stratejiler izleyeceğini önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/disneys-biggest-competitor-isnt-netflix-its-fortnite
23
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
5
2
2
1