Netflix’e 'Bunlar da Nereden Çıktı Şimdi?' Dedirten, Disney+'da Yer Alacak Tüm Diziler

116
19
13
8
5
Walt Disney Company tarafından Netflix’e rakip olarak gelen Disney+, oldukça sağlam projelerle karşımıza çıkacak. Sinema tarihinin en soluksuz bilim kurgu serilerinden tutun, Marvel yapımlarına ve Pixar animasyonlarına kadar her şey bu platformda olacak. Bugüne kadar kesinleşen tüm yapımların listesiyle karşınızdayız.

Tarihin en köklü medya şirketlerinden Disney, çağa ayak uydurarak Netflix benzeri dizi ve film platformu Disney+ ile karşımıza çıktı. ABD’de 12 Kasım 2019’da yayın hayatına başlayacak platform, henüz kesinleşmese de Türkiye dahil tüm dünyada kullanılacak. 

Disney’in geçtiğimiz 20th Century Fox’u satın almasının ardından elini güçlendirdiğini, Fox tarafından üretilen içerikleri de platformunda yayınlayacağını biliyoruz. Nitekim Disney+, sadece geçmişte üretilmiş içeriklerin değil, daha çok yeniden üretilecek içeriklerin merkezi haline gelecek.

Platformda, tıpkı Netflix’in yaptığı gibi Disney+ orijinal yapımlarını izleyeceğiz. Peki o yapımlar neler olacak? Gelin kesinleşen listeye yakından bakalım.

Marvel Sinematik Evreni’ne ait diziler:

Hawkeye:

Avengers ekibinin en doğal üyesi olan şahin gözlü Hawkeye, Disney+ için kendi projesiyle karşımızda olacak. Dizide başrol yine Jeremy Renner’a emanet edilirken ona bir Netflix projesi olan 13 Reasons to Why’ın başrolü Katherine Langford eşlik edecek. 

Dizide Clint Burton’un Endgame sonrasında neler yapacağını göreceğiz ve kendisi gibi yeni bir kahramanın yükselişine şahit olacağız. Yeni Hawkeye ise bir kadın olacak. İkilinin maceraları bu dizide işlenecek.

Loki:

Marvel Sinematik Evreni’nde şu sıralar ölü olan Thor’un kardeşi Loki, kendisine ait bu dizide işlenecek. Yapımın geçmişte yaşananları konu alacağı, Loki’nin Dünya tarihindeki önemli kişilerin kılığına girerek tarihin seyrini nasıl değiştirdiği işlenebilir. Şu an için bu hikâye tamamen söylentiden ibaret. 

Loki’yi sinema filmlerinde olduğu Tom Hiddleston canlandıracak. Ayrıca dizinin yapımcılık koltuğunda Rick and Morty’yi borçlu olduğumuz Michael Waldron oturuyor.

WandaVision:

Avengers: Age of Ultron filminde Iron Man’in sanal asistanıyken bir anda kendi vücuduna kavuşup süper kahraman olan Vision, filmdeki aşkı Scarlett Witch ile bir dizi projesinde yer alacak. Dizide her iki karaktere filmlerde de hayat veren Elizabeth Olsen ve Paul Bettany oynayacak.

Captain Marvel’in baş senarist Jac Schaeffer, WandaVision dizisinin de senaryosunu üstlenecek.

Falcon ve Winter Soldier:

Tüm Marvel Sinematik Evreni dizilerinde çift kahraman formülünü uygulayacak Disney’in bir diğer heyecan verici yapımı da Falcon ve Winter Soldier’ın maceralarını anlatacak bu yapım. İkilinin sinema filmlerindeki kimyası son derece iyi tutunca, dizi projesi kaçınılmaz oldu. 

Winter Soldier’a Sebastian Stan, Falcon’a da Anthony Mackie hayat vermeye devam edecek.  

Marvel Sinematik Evreni + Fox Sinematik Evreni ihtimalleri:

Disney’in geçtiğimiz yıl Fox’u satın aldığını ve diğer bütün Marvel kahramanlarının yapım haklarını kazandığını biliyoruz. Bu nedenle Fantastik Dörtlü, X-Men, Wolverine ve hatta Deadpool gibi karakterleri de yeni Disney+ evreninde görebiliriz. Henüz bir şeyler söylemek için oldukça erken. Disney’in planlarının büyük olduğunu ve sadece sinema filmleriyle yetinmeyeceklerini biliyoruz. 

Yıldız Savaşları evrenine ait diziler:

The Mandalorian: 

Avengers filmlerinde Tony Stark’ın yaveri olarak gördüğümüz ünlü aktör Jon Favreau, Star Wars evreninde geçecek The Mandalorian dizisini kendi elleriyle geliştiriyor. Return of Jedi filmindeki Endor Savaşı’nın 7 yıl sonrasında başlayacak hikâyede Game of Thrones ve Narcos ile tanıdığımız Pedro Pascal başrolde olacak. 

Cassian Andor dizisi:

Henüz adı netleşmese de 2016’da vizyona giren Rogue One filmindeki Cassian Andor karakterine ait olacak bu dizide, başrolde filmdeki gibi Diego Luna yer alacak. Luna, Netflix dizisi Narcos’un son sezonundaki başarısıyla kendisini bir kez daha kanıtladı. Dizide Rogue One filminde gördüğümüz olayların öncesinde yaşananlar anlatılacak. 

Star Wars: The Clone Wars dizisi:

Star Wars evrenine ait en uzun soluklu dizi projelerinden olan Clone Wars efsanesi için 7 sezonluk bir hikâye çoktan hazır ve Disney+ platformu için yapım aşamasında. 

Belgeseller ve Disney dışı içerikler:

Disney, yayın haklarını satın aldığı 20th Century Fox dizi ve filmlerini, National Geographic belgesellerini de Disney+ üzerinden yayınlayacak. Marvel dünyasının çizgi romandan sinemaya kadar uzanan serüvenini anlatacak belgeseller de Disney+'a yayında olacak.

12 Kasım 2019’da ABD’de yayın hayatına başlayacak Disney+’ın Türkiye projeleri için takipteyiz. Gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalmaya devam edin.

116
19
13
8
5
Emoji İle Tepki Ver
116
19
13
8
5