Diyanet'in 'Fenomen Olma, İyi Ebeveyn Ol' Mesajlı Yeni Videosu

56
52
30
4
3
Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medya fenomenlerini ve fenomen olmak isteyenlere sosyal mesaj verdiği yeni bir video yayınladı. Videoda “Fenomen olma, iyi ebeveyn ol” mesajıyla, çocukların değil ebeveynlerin sosyal medya bağımlılığına ilişkin uyarı yapılıyor.

Sosyal medya fenomenleri, artık geleneksel medya ünlülerinden daha çok konuşuluyor, tartışılıyor. Hatta artık “mikro fenomen” diyebileceğimiz pek çok insan var. Milyonlar, yüz binler ya da on binlerce insan tarafından takip edilen bu fenomenler, neredeyse bütün yaşamlarını internet üzerinden paylaşıyorlar. 

Diğer tarafta ise teknoloji bağımlılığının ciddi bir problem olmaya başladığı çocuklar var. Ebeveynler, akıllı telefonlarla çocuklarını oyaladıklarını düşünerek, onlara ciddi zararlar verebiliyorlar. Peki ya internet fenomeni olmaya çalışan, yani teknolojiye çocuğundan önce bağımlı olan ebeveynler. 

Diyanet’in son videosu, doğrudan o ebeveynleri hedef aldı:

Videoda internet fenomeni iki annenin görüntülü olarak görüştüğü anlara tanıklık ediyoruz. Bu sırada iki annenin de birden fazla çocuğa sahip olduğunu görüyoruz. Görüntülerdeki diğer anne bir sosyal medya fenomeni olduğu için son tatilinden, takipçilerinden söz ediyor. Onunla görüşen anne ise sosyal medya fenomenliğine özenen kesimi temsil ediyor. 

Bu sırada iki anne de çocuklarıyla ilgilenmeyi bırakıp sosyal medya ünü hakkında konuşuyor, çocuklar da ilgisizlikten başıboş kalıyor. Kamu spotu tarzına sahip videoda verilen mesaj ne kadar etkili olur bilinmez. Diğer taraftan günümüzde sosyal medya fenomeni olan pek çok anne ya da baba da var. Üstelik önemli bir kısmı da diğer ebeveynlere son derece iyi örnek olabiliyor.

diyanet sosyal medya

Diyanet İşleri Başkanlığı bu videoda her şeyin sanal beğenilerden ve sanal ünden ibaret olmadığını vurgulamaya çalışıyor. Mesajın ne kadar net olduğunu da siz okuyucularımıza bırakalım. Düşünce ve görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

56
52
30
4
3
Emoji İle Tepki Ver
56
52
30
4
3