Cinnet’in 39 Yıl Sonra Gelen Devam Filmi Doctor Sleep’ten Gerilim Dolu Fragman

14
5
4
3
0
Ünlü yönetmen Stanley Kubrick’in imzasını taşıyan 1980 yapımı The Shining filmini izlemediyseniz bile muhakkak bazı sahnelerine aşina olmuşsunuzdur. Korku sinemasının en kült yapımlarından birisi olarak tarihe geçen bu filmin devamı geliyor. Yine Stephen King’in hikayesine dayanan Doctor Sleep için yeni bir fragman yayınlandı.

Stephen King’in neredeyse her yıl bir romanını beyaz perdede görmek mümkün. Korku filmi tutkunlarının şu anda vizyonda olan It: Bölüm 2’den sonra gönlünü kazanacak bir haberimiz daha var. 1980’de Stanley Kubrick tarafından beyaz perdeye uyarlanan The Shining (Cinnet) filminin devamı geliyor. 

Doctor Sleep adıyla uyarlanan filmin başrolünde Ewan McGregor yer alıyor. İlk film ile devleşen aktör Jack Nicholson, böylece tahtını jenerasyonunun en iddialı aktörlerinden birisine bırakmış görünüyor.

doctor sleep

McGregor’un canlandıracağı karakter ise ilk filmde bir çocuk olarak izlediğimiz Danny Torrance. Dolayısıyla hikâye bağında herhangi bir boşluk da gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. Tabii bu Stanley Kubrick’in mirasını taşıyan Yönetmen Mike Flanagan’a da bağlı bir durum.

Filmde ayrıca Rebecca Ferguson’u The True Knor adı verilen bir grubun lideri olarak izleyeceğiz. Yönetmen göre Doctor Sleep her ne kadar kurgusal ve görsel açıdan The Shining’in izlerini taşıyacak olsa da başlı başına ayrı bir hikâye gibi izlenip anlaşılabilecek. Bunun, 39 yıl öncesindeki bir sinema şahaserini izlemeyen, ancak Stephen King sinemasına merak duyan izleyiciler için yapıldığını düşünüyoruz. 

Yine de eğer korku filmlerine meraklıysanız The Shining’i Doctor Sleep öncesinde izlemenizi ve Kubrick etkisiyle yeni filme gitmenizi tavsiye ederiz. Doctor Sleep, 8 Kasım 2019’da vizyonda olacak.

Doctor Sleep fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz:

14
5
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
14
5
4
3
0