Dolandırıcılılar İşi İyice Abarttılar: Şifrenizi Ekrana Yazın, Gerisi Bizde!

0
0
0
0
0
Dolandırıcılılar İşi İyice Abarttılar: Şifrenizi Ekrana Yazın, Gerisi Bizde!
Her gün bir yenisiyle karşılaştığımız dolandırıcılık türlerine eklenen yeni yöntemde dolandırıcılar, vatandaşlara paralarının çekilmeye çalışıldığını, ekrana şifrelerini yazmaları halinde bunu durdurabileceklerini söylüyorlar.

Dolandırıcılar, foyaları ortaya çıktıkça kendilerine yeni sistemler geliştiriyorlar. Her ne kadar bu konuda vatandaşlar uyarılıyor olsalar da kötü niyetli kişiler, bir şekilde insanları kandırmayı başarıyorlar.

Geçtiğimiz hafta makine mühendisi olan bir kişi, bankadan aradıklarını iddia ettikleri dolandırıcıların hesabındaki 20 bin TL’nin çekilmeye çalışıldığını ve buna onay verip vermediğini sorduklarını söyledi. İşlemi onaylamak istemediğini söyleyen mühendis, dolandırıcıların bu kez de parasının Rusya’dan çekilmeye çalışıldığını, burada bir siber saldırı olduğunu ve bu tarz olaylarla sık sık karşılaştıklarını söylediklerini belirtti. İşlemin iptal edilmesini istediğini söyleyen mühendise dolandırıcılar, bu sefer ‘bize kart şifrenizi söylemeyin, telefonunuzun ekranına girin’ demişler. Şifreyi ekrana girdikten sonra durumdan şüphelenen mühendis, başka bir telefondan gerçek bankayı aradı. Bankadan bu kişilerin dolandırıcılar oldukları söylenen mühendise telefonu hemen kapatması söylenmiş olsa da iş işten geçmiş ve telefon ekranına girdiği şifre sebebiyle para transferi gerçekleşmiş.

24 bin TL’sinin hesabından çekildiğini öğrenince hemen Merkez Bankası’yla iletişime geçen mühendis, EFT işlemini iptal ettirerek parasını son anda kurtarmış. Daha sonra savcılığa giden mağdur, suç duyurusunda bulundu.

Polisler ise şimdi dolandırıcıların ekrana yazılan şifreyi nasıl öğrendiğini araştırıyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0