Dünya Yanmaya Başladı, Gezegenin Her Yerinde Sıcaklık Rekorları Kırılıyor

130
21
10
9
7
Kuzey Yarım Küre için yaz mevsiminin gelişiyle birlikte Dünya, tam anlamıyla kavrulmaya başladı. Son 1 aydır gezegenimizin farklı bölgelerinde tarihin en yüksek sıcaklıkları kaydediliyor. Dünya gerçekten yanmaya başladı.

Dünyanın farklı köşelerinde bulunan İrlanda, İskoçya ve Orta Doğu, birbirlerinin ardı sıra sıcaklık rekorları haberleriyle gündem yarattılar. Kuzey Yarım Küre’de yaşayan insanlar, tarihin en yüksek sıcaklıklarına maruz kalmaya başladılar. Bunun ardında ise yarım kürenin farklı noktalarına dağılmış olan, etkileri giderek artan ısı kubbleleri var. Bu konuya geçmeden önce, sıcaklıkların neden olduğu bazı olayları size aktaralım.

Kanada Montreal’de bu ay, yüksek sıcaklıktan dolayı 33 insan yaşamını yitirdi.

Kuzey Sibirya, Arktik Okyanusu kıyısı boyunca -soğuk kuşakta olmasına rağmen- 22 ila 32 santigrat derece sıcaklıklar ölçüldü.  Meteoroloji uzmanları, bu yıl görülen olayların şimdiye kadar görülmüş en yoğun sıcaklık olayları olduğunu aktarıyorlar.

Bu konudaki tek suçlu elbette küresel ısınma değil, ancak bölgesel değil de genel bir çerçeveden bakıldığında sıcaklık ortalamasındaki yükselişi hissedebiliyoruz. 

Kuzey Amerika kıtasındaki iki komşu ülke ABD ve Kanada’da sadece sıcak değil tüm zamanların nem rekoru da kırılmış görünüyor. 

Avrupa’da İngiliz adalarının yüksek sıcaklıkla kavrulmasıyla başlayan süreç, yine rekorlarla birbirini takip etti. 

Avrasya bölgesindeki ısı kubbesi, gezegenin en büyük ısı kubbesi olmuş durumda. Hafta boyunca rekorlar kırılmaya devam etti.

Orta Doğu’da en büyük sorun sera gazının yüksek miktarlara çıkmış olması. Bu durum sıcaklığı arttıran ve daha hissedilebilir kalan bir etmen.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/all-time-heat-records-have-been-set-all-over-the-world-this-week-ireland-scotland-canada-middle-east-climate-change
130
21
10
9
7
Emoji İle Tepki Ver
130
21
10
9
7