Dünyada Görebileceğiniz En Tuhaf Yerlerden Biri: Meksika Körfezi’ndeki ‘Ölüm Jakuzisi’

1
0
0
0
0
Meksika Körfezi’nin derinliklerinde keşfedilen tuzlu su havuzu, sahip olduğu sıra dışı özellikleriyle bilim insanlarının ilgisini çekmeye devam ediyor.

2014 yılında Meksika Körfezi açıklarında bulunan ve ‘ölüm jakuzisi’ olarak adlandırılan tuzlu su havuzu, sahip olduğu sıra dışı özellikleriyle bilim insanlarının ilgisini hala çekmeye devam ediyor. 30 metre genişliğinde ve 3.5 metre derinliğinde olan bu havuz, yer yüzeyinden 1 kilometre derinlikte bulunuyor. Havuz o kadar yoğun tuza sahip ki içine giren bir canlının yaşamını sürdürme ihtimali bulunmuyor. Yalnızca bazı mikrobiyal canlıların olduğu tespit edilmiş.

Diğer gezegenlerdeki yaşamlarla ilgili bilgi edinebileceklerini düşünen araştırmacılar, bölgenin detaylı haritasını çıkarmak için 2 yıl sonra bölgeye tekrar dalış yaptılar. Araştırma ekibinde bulunan bir biyolog, havuzdaki mikrobiyal yaşamın yüksek tuzluluk oranı ve düşük oksijene adapte olarak hayatta kalmayı başardığını söylüyor. Canlıların bu adaptasyon yeteneğinin canlılar için zor koşullara sahip gezegenlerde de olabileceğini belirten biyolog, bu sebeple bölgenin dünya dışı yaşamla ilgili birçok soruya cevap verebileceğini belirtiyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0