Dünyada Yalnızca 5 Adet Bulunan McLaren F1 LM, Rekor Fiyata Satıldı

25
9
4
4
2
Monterey Otomobil Açık Arttırması’nda bir McLaren F1 LM, tüm zamanların açık arttırmayla satılan en pahalı McLaren’ı oldu. Araç, komisyonlar dahil 19 milyon 805 bin dolara alıcı buldu.

Geçtiğimiz aylarda çok nadir bir McLaren F1 LM’in müzayedeye çıkacağı haberi, otomobil kulislerinde büyük yankı uyandırmıştı. Araç, hafta sonu yapılan müzayedede yeni sahibini buldu. 21 ila 23 milyon dolar arasında bir fiyata alıcı bulması beklenen McLaren F1 LM, diğer giderler dahil 19.805.000 dolara alıcı buldu. Sonuç, hedeflenen rakamın altında olsa da otomobil, tüm zamanların en pahalı McLaren’ı oldu.

Açık artırmadaki araç normalde siyah iç kaplamaya ve Midnight Blue Pearl adı verilen özel bir dış renge sahipti. Ancak aracın ikinci sahibi 2000 yılında otomobili şirketin Birleşik Krallık’taki fabrikasına gönderdi ve değişiklikler istedi. 

McLaren-f1-lm

McLaren F1 LM’nin dış boyası Platinyum Gümüş Metalik renkle, iç kaplamaları da deri ile değiştirildi, ayrıca aracın beygir gücü artırıldı. Normalde McLaren’ların motorları 627 beygirle kısıtlansa da bu aracın motoru 680 beygire kadar çıkmaya izin veriyor. Bu güç artışını dengelemek içinde özel tasarım ön ızgara, daha geniş hava kanalları, oldukça büyük bir arka rüzgarlık gibi değişiklikler yapıldı. 

Otomobilde Formula 1 pistlerinde gördüğümüz seviyede yaylar ve damperler kullanılırken tekerlekler, GTR’ın 18 inçlik modellerinden seçildi. İki ekstra radyatörü ve geliştirilmiş bir egzoz sistemi bulunan araç, 1994 yılında üretildi ve o günden bu güne toplamda yalnızca 20 bin kilometre yol yaptı.

McLaren-F1-Lm

1994 yılında üretilen bu seri, tüm zamanların en iyi süper otomobil serilerinden bir tanesi olarak biliniyor. Oldukça popüler olan bu araç serisinde LM kategorisinde üretilen araç sayısı ise 5 ile sınırlı olmuştu. Döneminin çok ötesinde bir tasarıma sahip olan araç, bugün bile İngiliz otomobil üreticisinin en ünlü modelleri arasında yer alıyor. 

Kaynak : https://carbuzz.com/news/ultra-rare-mclaren-f1-lm-spec-sold-for-record-smashing-price
25
9
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
25
9
4
4
2