DxOmark Artık Telefonların Gece Modu ve Geniş Açı Kameralarını da İnceleyecek

15
2
1
1
0
DxOmark, akıllı telefon kameralarının sunduğu yeni özelliklere tam olarak karşılık verebilmek için yeni bir değerlendirme tablosu hazırladı. Yeni tabloya göre cihazların gece modu ve geniş açı kameraları da puanlamada etkili olacak.

Telefonlar gittikçe gelişiyor ve gittikçe daha çok piksele, daha iyi işlemcilere ve daha hızlı yapay zekalara sahip oluyorlar. Neredeyse hepsinin görkemli şekilde çuvalladığı konu ise düşük ışık performansı. Bu nedenle tanıtılan yeni amiral gemileri, düşük ışık kamera performanslarının özellikle üzerinde duruyorlar.

Kamera kalitelerinin karşılaştırılması için çalışmalar yürüten ve standartları oluşturan DxOMark, iki yeni test açıkladı. Bunlardan ilki, kameraların düşük ışıkta çekilen farklı pozlar açısından performanslarının karşılaştırması oldu. Yeni kategori ayrıca telefonların flaşlı çekim sonuçlarını da kapsıyor.

dxomark

İkinci kategori ise geniş açı testi. Geniş açı testi hem iç hem de dış mekan için ayrı ayrı yapılıyor. Test için 150’den fazla fotoğraf kullanılıyor. 

Telefon kameralarının mercekleri küçük olduğu için DSLR kameralar gibi çok fazla ışık alamazlar. Bu nedenle de düşük ışıkta flaş kullanmadan çekim yapabilmek için yazılım çözümlerine ihtiyaç duyuluyor. Yeni nesil amiral gemilerinin neredeyse tamamında bu özelliklerin olduğunu söylemek mümkün. 

Yeni kategorilerle birlikte akıllı telefon kameralarının kategorisi de Mobile’dan Camera’ya dönerken, geçtiğimiz haftalarda yapılan testler de yeniden değerlendirildi. Firmadan yapılan açıklamaya göre telefon kameralarının testlerine zoom ve bokeh özelliklerinin değerlendirilmesi de dahil edildi. Bu değerlendirmeye ek olarak selfie performansı da ön kamera değerlendirmesine dahil oldu.

DxOmark'ın gece modu ve geniş açı kamera performansını değerlendirme tablosuna eklemesinin, gece modu ve geniş açı kamera performansıyla övünen iPhone 11 serisinin tanıtılmasından hemen sonra gerçekleşmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/photography/dxomark-night-wide-scores-added/
15
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
1
1
0