E-Devlet Üzerinden 'İcra Dosyası Sorgulama' Uygulaması Başladı

9
5
4
2
2
E-Devlet uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Vatandaşlar, icra dosyası sorgulama hizmeti ile, haklarında herhangi bir icra dosyası olup olmadığını artık 'E-Devlet' üzerinden öğrenebilecekler.

Devlet hizmetlerinin halka en kolay ve en etkin yoldan; kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir biçimde ulaştırılması amacıyla oluşturulan E-Devlet uygulamasına Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı (UYAP) hizmetleri kapsamında ‘İcra Dosyası Sorgulama’ hizmeti de eklendi. İcra dosyası sorgulama uygulaması sayesinde, T.C vatandaşları, haklarında başlatılmış olası bir icra takibine E-Devlet kapısı üzerinden erişim sağlayabilecek ve mevcut icra dosyalarının numarasını öğrenebilecekler.

E-Devlet girişi ile icra dosyası sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet’te, Adalet Bakanlığı’nın 'İcra Dosyası Sorgulama' başlığı altında açılan hizmetle hakkınızda herhangi bir icra dosyası olup olmadığının sorgulaması yapılabiliyor.

E-Devlet'te icra dosyası sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için E-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şayet E-Devlet şifreniz yoksa da, bu ve diğer hizmetlerden yararlanabilmek için en yakın PTT şubesinden şifrenizi temin edebilirsiniz.

E-Devlet icra dosyası sorgula

E-Devlet şifresi bulunan vatandaşlar, E-Devlet’in resmi internet sitesine T.C. Kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleri ile giriş yaptıktan sonra arama butonuna 'İcra Dosyası Sorgulama' yazarak, bu bilgiye ulaşabilecekler.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/e-devletten-yeni-uygulama-icra-dosyasi-sorgulama-2477405/
9
5
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
9
5
4
2
2