EA, 2020'de Apex Legends Dünya Şampiyonası Düzenleyeceğini Duyurdu

6
3
0
0
0
Dünya çapında 70 milyondan fazla oyuncu sayısına sahip ücretsiz Battle Royale oyunu Apex Legends için 2020 yılında bir dünya şampiyonası düzenlenecek. EA tarafından organize edilecek etkinliklerin 1 milyon dolarlık bir ödül havuzu olacak.

Ücretsiz Battle Royale oyunu Apex Legends, yakında kendi e-spor etkinliğine sahip olacak gibi görünüyor. Oyunun ilk kez turnuva hâlinde bir etkinlikte kullanılması için çalışmalar yürütülmeye başlandı.

Apex Legends'ın dağıtıcısı Electronic Arts ve geliştiricisi Respawn Entertainment, önümüzdeki sene içinde düzenlenecek e-spor müsabakası için kolları sıvadı. 2020 yılının başlarında ilk kez başlayacak turnuvaya oyunun en iyi oyuncuları çağırılacak.

Turnuvanın kuralları ve işleyişi:

apex legends dünya şampiyonası

EA'nın yaptığı açıklamaya göre turnuva, 4'ü 'büyük' olmak üzere 12 canlı etkinlikten oluşacak. Bu etkinliklerin bazılarını EA bizzat üstlenecek. Geri kalanıysa PGL ve GLL gibi e-spor kuruluşlarına bırakılacak. İlk üç büyük etkinlik, 100 adet üç kişilik takım barındıracak ve dördüncü büyük olan final turunda en iyi 60 takım bulunacak. 1 milyon dolarlık ödül havuzuna sahip etkinlik yıl boyunca 3 milyon dolarlık bir rakama ulaşacak.

Apex Legends Dünya Şampiyonası 60'tan fazla ülkeden nitelikli katılımcı alacak. Bu katılımcıların sahip olması gereken özelliklerden biri de PC oyuncusu olmak ancak klavye ve mouse kullanımı şart değil. PC erişimi sağlandığı sürece turnuvada oyun kontrolcüleri de kullanılabilecek. 

Büyük turlarda yarışabilmek için takımların öncelikle internet üzerinden yapılacak bir turnuvada kendilerini kanıtlamaları gerekecek. Daha sonra bölgesel elemelere katılacak olan takımlar, bu turu da geçebilirlerse dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanacak.

apex legends turnuva

Turnuvanın ödül miktarı diğer e-spor turnuvalarına göre biraz düşük. Geçtiğimiz yaz düzenlenen uluslararası Dota 2  turnuvasını kazanan takım 15 milyon dolar ödülle evine dönmüştü ancak ilk kez düzenlenecek Apex Legends Dünya Şampiyonası için bu sadece bir başlangıç zira oyun, dünya çapında yaklaşık 70 milyon oyuncu sayısına sahip. Bu da Apex Legends'ı rekabeti yüksek olan bu oyun türünde Fortnite ve Overwatch gibi oyunların güçlü bir rakibi hâline getiriyor.

İnternet üzerinden yapılacak ilk turlar, 25 Ocak'ta duyurulacak ve başvurular ayın başlarında alınacak. Büyük turnuvanın yayınlanmaya başlayacağı tarih ise 13 Mart olacak.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/12/17/ea-respawn-apex-legends-global-series/
6
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
0
0
0