"Daha Fazla Satmayacağım" Diyen Elon Musk, 7 Milyar Dolarlık Tesla Hissesi Daha Sattı: Tamam da Bu Sefer Niye?

9
3
1
0
0
Tesla, Elon Musk'ın 6,9 milyar dolarlık Tesla hissesi sattığını açıkladı. Bu açıklama, ilk aşamada merak uyandırdı. Çünkü Elon Musk'ın kısa süre önce 'satış' planı olmadığını söylemişti. Peki Musk, neden milyarlarca dolarlık hisseyi elden çıkarmayı tercih etti?

Elektrikli otomobil dünyasının önemli temsilcilerinden Tesla, dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, şirket CEO'su Elon Musk'ın son birkaç gün içerisinde yaklaşık 6.9 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattığı açıklandı. İlk aşamada bu satışın nedeni anlaşılamadı. Çünkü Elon Musk, nisan ayında yaptığı açıklamada Tesla hissesi satmayı planlamadığını söylemişti. Görünen o ki Musk'ın planları değişmiş durumda. Tamam da niye?

Tesla tarafından yapılan açıklamalara göre dünyanın en zengin insanı, 7 milyon 924 bin 107 lot hisse satmış durumda. Bu satışların 3.2 milyon lotu 5 Ağustos'ta, 1.5 milyon lotu 8 Ağustos'ta, 3 milyon lotu ise 9 Ağustos'ta gerçekleşti. Ancak Musk hala çok sayıda Tesla hissesinin sahibi. Milyarder iş insanının elinde 131.7 milyar dolarlık Tesla hissesi bulunuyor.

Elon Musk neden böyle bir şey yaptı?

Elon Musk

Elon Musk'ın hisse satışı, birkaç saatlik meraklı bekleyişin ardından aydınlatıldı. Twitter'da paylaşımlar yapan Elon Musk, bu satışı neden gerçekleştirdiğini açıkladı. “Twitter’ın satın alma anlaşmasını zorlaması durumunda Tesla hisselerini acil bir şekilde elden çıkarmamak için” böyle bir şey yaptığını anlatan Musk, Twitter'la olan davanın seyrine göre yeniden Tesla hissesi satın alabileceğini söyledi.

Elon Musk'ın Twitter'daki paylaşımı

"Twitter’ın satın alma anlaşmasını zorlaması durumunda (umarım olmaz) Tesla hisselerini acil bir şekilde elden çıkarmamak için hisse sattım..."

Twitter ile Elon Musk, uzun zamandır çekişmeli bir süreç içerisinde. Öyle ki Musk, ilk aşamada Twitter ile 44 milyar dolarlık bir satın alma anlaşması yaptı. Ancak sonraki süreçte Twitter'daki sahte hesaplar nedeniyle anlaşmazlıklar yaşandı. Twitter Musk'ı, Musk ile Twitter'ı suçladı. Taraflar, en sonunda da mahkemelik oldular. İşte Elon Musk'ın ani bir kararla Tesla hissesi satmasının nedeni de bu. Yani Elon Musk, böyle diyor...

Kaynak : https://electrek.co/2022/08/09/elon-musk-sells-massive-6-5-billion-chunk-of-tesla-tsla-stake/
9
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
1
0
0