Elon Musk, Twitter Parasını Çıkarmak İçin Milyarlarca Dolarlık Tesla Hissesi Sattı! [GÜNCELLEME]

37
5
2
1
1
Twitter'ı satın almak üzere anlaşan Elon Musk, 44 milyar doların eksik kalan bölümünü tamamlamak için bir miktar Tesla hissesi sattı. Musk, bugünden itibaren artık hisse satılmayacağını da açıkladı.

Bu hafta başında Twitter’ın tamamını 44 milyar karşılığında satın almak üzere anlaşmayan varan Elon Musk, aynı zamanda yatırımcılarda da bir korku oluşturmuştu. Bu korku, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için kullanacağı paranın bir kısmını Tesla hissesi satarak edineceği yönündeydi. Bu beklentiyle birlikte Tesla hisselerinde de büyük bir düşüş görülmüştü.

Bugün yayımlanan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) belgeleriyse beklentileri doğru çıkardı. Sabah saatlerinde yayımlanan belge, Musk'ın salı günü, yani Twitter için anlaşmaya vardıktan bir gün sonra devasa miktarda Tesla hissesi sattığını göstermişti. Bu belgedeki hisseler 4 milyar dolara denk gelirken, SEC, ilerleyen saatlerde yeni belgeleri de yayımladı.

Elon Musk, 8 milyar dolardan fazla hisse sattı

elon musk tesla

SEC'in sabah yayımladığı belge, Elon Musk, salı günü toplam 4,4 milyon adet Tesla hissesi sattığını gösteriyordu. Bu da Elon Musk’ın yaklaşık 4 milyar dolarlık hisse sattığı anlamına geliyordu. Fakat bugün ilerleyen saatlerde paylaşılan yeni belgeler, bu sayıyı çok daha üst noktaya çıkardı.

SEC tarafından yayımlanan belgelere göre Elon Musk, sabah bildirisi de dahil olmak üzere toplamda 9,6 milyon adet Tesla hissesi satışı gerçekleştirdi. Bu da Elon Musk'ın bugüne kadar yaklaşık 8,4 milyar dolarlık Tesla hissesi sattığını gösterdi. Tesla hisseleri, söz konusu satışın gerçekleştiği gün %12 oranında düşmüştü.

Elon Musk'tan 'söz' geldi:

elon musk tesla

Twitter’da Tesla hisselerini sattığına dair bir yoruma cevap veren Elon Musk, bugünden itibaren (29 Nisan) herhangi bir hisse satışının planlanmadığını açıkladı.

Kaynak : https://techcrunch.com/2022/04/28/musk-sells-nearly-4-billion-worth-of-tesla-shares/
37
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
37
5
2
1
1