Sizce En İyi Mobil Bankacılık Uygulaması Hangisi?

32
8
3
1
1
Para ile ilgili işlemlerimizi oldukça kolaylaştıran mobil bankacılık uygulamalarını konu alan bir liste hazırladık. Yazımızda İşbank, Akbank, Garanti, Yapı Kredi gibi birçok dev bankayı aldığımız listede, internet bankacılığı konusunda hangisinin daha iyi olduğuna sizlerin karar vereceği bir anket de bulunuyor.

Bankaların hayatımızda ne kadar büyük bir yer kapladığını anlatmaya gerek bile yok. Her gün, her saat ucu bir şekilde bankaya dokunan bir işimiz oluyor. Eskiden şubelere gitmek zorunda kalınan bu işler içinse artık mobil bankacılık uygulamaları yardımımıza koşuyor.

Örneğin eskiden basit bir para transferi için bile bankalarda kuyruk beklemek gerekirken, şimdi bize en yakın olan eşyamız, yani cep telefonumuz aracılığıyla sadece para göndermekten çok daha fazlasını yapabiliyoruz.

Bizler de iş mobil bankacılık olduğu zaman sizin için en iyi deneyimi sunan banka hangisi bunu merak ettik. Gelin, popüler mobil bankacılık uygulamalarına yakından bakalım. Sonrasında da sizin fikrinizi alacağımız anketimize katılabilirsiniz.

t iş bankası

En iyi mobil bankacılık uygulamaları (Özet liste)

  • Akbank Direkt
  • Garanti BBVA Mobil
  • CEPTETEB
  • İşCep
  • QNB Finansbank Cep Şubesi
  • EnPara.com
  • Ziraat Mobil
  • Yapı Kredi Mobil
  • VakıfBank Mobil Bankacılık
  • Kuveyt Türk Mobil
  • ING Mobil
  • Halkbank Mobil
  • HSBC Türkiye
  • MobilDeniz

En iyi mobil bankacılık uygulamaları:

Garanti BBVA Mobil:

garanti mobil

Garanti Bankası internet bankacılığı konusunda son dönemin popüler teknolojilerini hızlı bir şekilde hayata geçirmeyi başaran bir banka. Bunun yanı sıra, uygulama doğal olarak düzenli bir şekilde güvenlik ve performans güncellemeleri alıyor.

Uygulama içinden have, EFT, fatura ödeme gibi işlemler her uygulamada olduğu gibi yapılabiliyor. Dilerseniz bu işlemlere hızlı bir şekilde ulaşabilmek için kısayollar düzenleyebiliyorsunuz.

Tüm bunların yanında, döviz işlemleri için de kolay bir kullanım sunan Garanti BBVA Mobil uygulaması, iş kullanıcı açısından görülen performansa geldiği zaman da sınıfı geçiyor. Son olarak, uygulamayı yakınlardaki Garanti Bankası şubelerini görmek için de kullanabilirsiniz

EnPara.com:

enpara com

EnPara.Com, Türkiye’nin şubesiz olarak hizmet veren ilk ve tek bankası. Bu yüzden de tüm işlemler mobil bankacılık uygulaması üzerinden yapılabiliyor. Üstelik ortada bir şube bulunmadığı için, masraflar da az ve bu yüzden müşteriye yansıtılan faiz de düşüyor.

Gelelim uygulamanın neler yapabildiğine. Öncelikle, EnPara.com üzerinden yapılan EFT ve havale gibi işlemlerden, “işlem ücreti” alınmıyor. Diğer bankaların uygulamalarına göre bir nebze de olsa daha kolay bir şekilde kartsız işlem yapılabiliyor.

ATM arayan bir müşteri, uygulama içinden en yakın ATM’leri görebiliyor. QNB Finansbank’a bağlı olan EnPara.com, tamamıyla dijital ortamda kullanılan bir banka olduğu için, mobil uygulaması oldukça kullanışlı.

Vakıfbank Mobil Bankacılık:

vakıfbank mobil

Vakıfbank, Türkiye’nin en köklü bankalarından biri. Mobil bankacılık için kullanılan uygulama, Vakıfbank’ın logosunda bulunan sarı ve beyaz renklerin bir araya getirildiği basit ve hoş denilebilecek bir tasarıma sahip.

Bu şıklığın yanı sıra, kullanıcı deneyimi açısından bakacak olursak hesapların ve kredi kartlarının görüntülenmesi için biraz derinlere inmek gerekiyor. Belki bu bir kullanıcı için bir dezavantaj oluşturabilir. Ancak arayüz için ortalamanın üstünde bir deneyim sunduğunu söylemek de mümkün.

Uygulamaya giriş yapmadan yakındaki ATM’leri listelemek, piyasa hakkında genel bilgileri görüntülemek gibi seçenekler olması, Vakıfbank’ın mobil uygulamasının listemizde bir yere sahip olmasını sağlayan faktörlerden. Bu arada her şey bir kenara, sırf Vakıfbank müşteri numaranızı öğrenmek için bile uygulamayı kullanabilirsiniz.

CEPTETEB:

cepteteb

TEB için mobil bankacılık kısmına özel olarak ağırlık vererek bu noktada kullanıcı deneyimini üst seviyelere çıkarmayı başarıyor demek yanlış olmaz. Çünkü uygulama düzenli olarak güncellemeler alarak kullanıcısının daha rahat etmesini sağlamayı hedefliyor.

CEPTETEB de diğer mobil bankacılık uygulamaları gibi standart havale, EFT, fatura ödeme gibi işlemlere izin vermesinin yanı sıra döviz ve altın hesapları açıp kapatmanıza olanak tanıyor.

Bu uygulamada da hızlı işlemler menüsü oluşturulabiliyor ve sanal kart işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Son teknolojilere uyma açısından Garanti ve TEB internet bankacılığı arasında bir rekabet olduğunu söyleyebiliriz.

Ziraat Mobil:

ziraat mobil

Ziraat Bankası, kayıtlara göre Türkiye’nin en eski bankası. Bu eskilik, Ziraat Mobil uygulamasının son teknolojiyi takip etmesi konusunda olumsuz bir etkiye sahip oluyor gibi görünebilir. Çünkü Ziraat Mobil de rakiplerinde bulunan görüntüyle giriş yapma gibi seçenekler mevcut değil.

Ancak arayüz ve kullanıcı deneyimi açısından oldukça basit ve hızlı bir kullanıma sahip olduğunu söylemek mümkün. Ziraat Mobil de QR kod aracılığıyla ATM önünde karta ihtiyaç kalmadan işlem yapmanıza izin veren mobil bankacılık uygulamaları arasında. 

QR kod kullanmak istemiyorsanız, uygulama içinden Ziraat Bankası müşteri numarası da öğrenmek mümkün. Ziraat Bankası, ülkemizde en çok müşteriye sahip olan bankalardan biri. Üstelik bu müşteriler her yaştan. Bu sebeple, uygulamada bulunan bazı eksik özellikleri göz ardı etmek mümkün olabilir.

İşBank - İşCep:

www iş bankası

İşCep adından da tahmin edilebileceği üzere, İşBank olarak da bilinen İş Bankası’nın mobil bankacılık uygulaması. Bir önemli bilgiyse, İşCep’in ülkemizdeki ilk mobil bankacılık uygulamalarından biri olması.

İşCep, arayüzünde üst kısımda sunduğu kısayol sekmeleriyle uygulama içinde gezintinin çok kolay olduğu bir uygulama haline geliyor. Arayüzün dışında, uygulama içinden kolay bir şekilde borsa verilerini inceleyebiliyor ve hisse senedi işlemleri yapabiliyorsunuz. Bir başka kolaylık ise, en yakın İş Bankası şubelerini bulabiliyor olmanız.

İş Bankası bireysel kredi kartlarınızla ilgili değişiklik talebi, yeni kart talebi ve sanal kart çıkartma gibi işlemleri de gerçekleştirmeniz mümkün. Bu arada uygulama içinden İş Bankası müşteri hizmetleri telefonuna ulaşmanız da mümkün. Tüm bunların yanı sıra, İş Bankası döviz kurları da uygulama içinden görülebiliyor.

Yapı Kredi Mobil:

iş bankası genel müdürlüğü

Yapı Kredi Mobil, yeni teknolojileri hızlı bir şekilde benimseyerek kullanıcılarına her geçen gün daha rahat bir deneyim sunmayı hedefleyen bir uygulama. Bu bağlamda “Göz ID” ile giriş yapma seçeneği sunarak, hesaba giriş süresini kısaltıyor.

Bunun yanı sıra uygulamaya giriş yapmadan Yapı Kredi’nin fiyat ve oranları gibi bilgilere ulaşabiliyor olmak bir müşteri olarak mutlu edici bir özellik. 

Yapı Kredi Mobil’i diğer mobil bankacılık uygulamalarından ayıran bir nokta ise, uygulama içinden Yapı Kredi Bankası’nı kullanan işyerleri için POS Avans başvurusu yapılabiliyor olması.

Akbank Direkt:

akbank mobil

Akbank Direkt de hızlı ve güvenli bir kullanıcı deneyimi vadedebilmek amacıyla düzenli olarak güncellenen mobil bankacılık uygulamaları arasında. Uygulamaya girer girmez karşınıza çıkan ana sayfada Akbank kredi kartı ve hesaplarınızın sıralanıyor olması özellikle hız konusunda bir artı.

Ana sayfada kartları görüntülemek belki Akbank Direkt’e özel bir seçenek değil. Ancak Akbank Direkt, bu sayfada görünmesini istediğiniz kartları ve bakiye görünümü ile ilgili özelleştirmeler yapmanıza izin veriyor. Bu arada, Akbank yatırımcı insanlar için de kullanılabilecek bir uygulamaya sahip.

Bu arada Akbank’ın geçen sene yaptığı bir anlaşmayla birlikte, bir ödeme protokolü olan “Ripple”, Akbank Direkt uygulaması ile kullanılabiliyor. Bu sayede sanki Akbank reklamı çekiyormuş gibi hızlı işlemler yapmanız mümkün oluyor. Son olarak, uygulama içinden Akbank kampanya bilgilerine ulaşmak mümkün.

Kuveyt Türk Mobil:

kuveyt türk mobil

Kuveyt Türk Mobil, listemizde bulunan diğer mobil bankacılık uygulamalarına göre daha az kullanılıyor olabilir. Ancak bu kesinlikle uygulamanın güvenlik ve hız için yaptığı geliştirmelerin göz ardı edilebileceği anlamına gelmiyor.

Uygulamanın sol kısmında bulunan açılır menü aracılığıyla, havale ve EFT gibi işlemleri yalnızca birkaç tık hareketiyle gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu kolaylık, yatırım yapmak isteyen kullanıcıları da olumlu yönde etkiliyor.

Kuveyt Türk Mobil uygulamasının da ana sayfası seçenekler aracılığıyla özelleştirilebiliyor. Son olarak, uygulama içerisinden yapılmış başarısız girişleri ve bu girişlerin hangi IP adresi üzerinden yapıldığını görüntülemek de mümkün.

Halkbank Mobil:

halkbankası internet şubesi

Halkbank Mobil, tasarım trendlerini göze alarak yapılan yenilikler ve geliştirmelerle birlikte en iyi mobil bankacılık uygulamaları arasında yer almaya hak kazanıyor. Bu bağlamda, uygulamaya hızlı bir şekilde giriş yapmak için kullanılabilen ŞifreÇiz özelliği dikkat çekiyor.

Bu özelliğin yanı sıra, henüz giriş yapmadan önce bankayla ilgili kampanya ve duyurulara kolayca ulaşmak da mümkün. Arayüz de bulunan hesap, varlık ve borçlar, kredi kartları gibi istatistiki bilgilerin grafikleştirilerek verilmesi de kullanıcının işini kolaylaştıran türde dokunuşlar.

Halkbank Mobil bireysel emeklilik ya da bireysel kredi başvurusu yapmak gibi özellikleriyle de listemizde yer almayı hak eden uygulamalardan biri oldu. Son olarak, eğer güvenlik anlamında endişeleriniz varsa, hesabınızda herhangi bir meblağ değişimi yaşandığı an size SMS ya da e-posta atması yönünde talimat verebilirsiniz.

ING Mobil:

ing mobil

ING, sık sık televizyon reklamlarıyla karşımıza çıkmayı seven bir firma. Tabii ki bu reklamların hepsi mobil uygulamayla ilgili değil ancak işin mobil tarafında da bankanın güncel kalmayı ne kadar sevdiği belli.

İlk olarak kartsız işlemler için kullanabileceğiniz bir QR kod olması bir kolaylık diyebiliriz. Bunun yanı sıra diğer uygulamalarda da olduğu gibi bir ATM bulucu özellik mevcut.ING Mobil’in bir avantajı da başka ATM’lerden 1.000 TL’ye kadar ücretsiz bir şekilde para çekilebiliyor olması.

Biliyorsunuz ki bazen aradığınız bankanın ATM’sini bulmak kolay olmuyor. ING’nin getirdiği kolaylık ise, eğer uygulama aracılığıyla ATM aradığınız zaman 1 kilometrelik bölgede ING ATM’si yoksa, uygulama size bu hakkı otomatik olarak veriyor.

MobilDeniz:

mobildeniz

DenizBank’ın birçok mobil uygulamasından biri olan MobilDeniz, en çok işlemi kapsayan uygulama olduğu için listemize koyulmaya en uygun olanı. Her mobil bankacılık uygulamasında olduğu gibi, MobilDeniz aracılığıyla da hesaplarınız hakkında standart işlemleri sorunsuz bir şekilde yapabiliyorsunuz.

DenizBank müşterisi olmasanız bile, hesabınıza giriş yapmadan piyasa istatistiklerine göz atabiliyor, bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Giriş yaptıktan sonra ise, karşınıza direkt olarak hesaplarınız ve kartlarınız çıkıyor. Bu ekrandan alt menüyü kullanarak ürünlerinizi listeleyebiliyor, finansal işlemlerinize ulaşabiliyorsunuz.

Yani MobilDeniz sade bir tasarıma sahip olduğu için kullanıcısının kafasını çok karıştırmadan yapılması gereken işlemi halletmesine olanak tanıyor.

HSBC Türkiye:

hsbc mobil

HSBC Bank’ın mobil bankacılık uygulaması HSBC Türkiye, tüm rakip uygulamaları gibi günlük işlemleri dilendiği zaman, dilendiği yerden yapılabilmesini mümkün kılıyor.

Bu bağlamda vadesiz ve vadeli hesap işlemleri, para transferleri, döviz alış ve satış, kart güvenlik ayarları gibi birçok işlemi cep telefonunuz aracılığıyla halletmenizi mümkün kılıyor.

Uygulamanın şık ve sade bir tasarıma sahip olduğunu söylemek de mümkün. Bankanın kırmızı ve beyaz ağırlıklı teması, uygulamanın görünüşüne oldukça başarılı bir katkı sağlamış.

QNB Finansbank Cep Şubesi:

finansbank mobil

Listede EnPara.com ile de bir şekilde yer alan QNB Finansbank, tamamıyla kendine ait bir mobil uygulamaya da sahip. Mobil uygulama, Finansbank’ın kullanmayı tercih ettiği mor tonlarıyla birlikte oldukça şık bir görünüme sahip.

Şıklığın yanı sıra, QNB Finansbank Cep Şubesi kullanıcılarının puanlamaları açısından da çok yüksek bir yerde. Standart hesap bakiye ve hareket görüntüleme, para transferi, kredi kartı ekstre görüntüleme gibi işlemlerin dışında, Ek Hesap ve Hazır Kredi başvuruları da yapılabiliyor.

Diğer bütün mobil bankacılık uygulamaları gibi şubeye gitme zorunluluğunu ortadan kaldıran QNB Finansbak Cep Şubesi, listemizde bulunan son uygulama.

Türkiye’nin en popüler bankalarının mobil bankacılık uygulamalarından oluşan listemizin sonuna geldik. Yeri geldiğinde banka hesabı açma gibi işlemler için bile kullanılabilen bu tür uygulamaların hayatımızı ne kadar kolaylaştırdıklarını bir kez daha söylemiş olalım. 

32
8
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
32
8
3
1
1