Telefonunuza Uyumlu En İyi Powerbank Nasıl Seçilir?

45
7
3
2
2
Akıllı telefonunuzun bataryası ne kadar güçlü, ne kadar geniş kapasiteli olsa da günün bir vaktinde mutlaka powerbank lazım oluyor. Fakat hangi powerbank? Sizin için akıllı telefonunuza ya da tabletinize en uygun, en iyi powerbank seçmenin yöntemlerini anlattık ve dikkat etmeniz gereken detayları açıkladık.

En iyi powerbank yani taşınabilir batarya nasıl seçilir? Bu sorunun yanıtı neredeyse akıllı telefon seçimi kadar önemli çünkü yanlış powerbank güzelim telefonunuzu ya da tabletinizi kullanılmaz hale getirebilir. Bu noktada, en iyi powerbank seçilmeli çünkü mobil cihaz üreticileri batarya kapasitelerini artırsalar da, güçlendirseler de günün bir saatinde o powerbank mutlaka lazım oluyor.

Peki, en iyi powerbank nasıl seçilir? Bu sorunun yanıtı kullanıcı alışkanlıklarına göre değil, cihaza göre değişiyor. Kullandığınız akıllı telefonun ya da tabletin batarya kapasitesi, şarj cihazınızın akım gücü gibi bilgiler üzerinden en iyi powerbank seçimini yapabilirsiniz. Sizin için mobil cihazınıza en uygun, en iyi powerbank nasıl seçilir sorusunu yanıtladık ve dikkat etmeniz gereken detayları anlattık.

En iyi powerbank nasıl seçilir?

Şarj kapasitesi:

en iyi powerbank, mah

Powerbank seçimi ile ilgili ilk ve en önemli kriter elbette cihazın şarj kapasitesidir. 5 bin mAh kapasiteye sahip bir powerbank neredeyse her akıllı telefonu bir kez tam şarj edebilir. Fakat şarj etmek istediğiniz cihaz bir tablet ise bu yetersiz gelecektir.

10 bin mAh kapasiteye sahip bir powerbank pek çok tableti bir kez tam şarj edebilir. Eğer taşınabilir bataryayı akıllı telefonunuz için alıyorsanız böyle bir kapasite telefonunuzu birden fazla kez şarj etmenizi sağlayacak ve sizi güvende hissettirecektir.

Taşınabilirlik durumu:

en iyi powerbank, kaç mah

Kapasitesi 5 bin olsun, 10 bin olsun hatta 25 bin mAh olsun ama bir taşınabilir bataryanın kapasitesi arttıkça boyutunun da arttığını unutmamak gerekiyor. Amacı kolayca her yere götürebilmek olan taşınabilir bataryanın boyutlarına dikkat etmelisiniz.

Taşınabilirlik durumu en uygun olarak görülen powerbankler, şarj etmek istediğiniz mobil cihazla aynı hatta daha küçük boyutta olanlardır. Aldığınız taşınabilir bataryanın acil durumlarda işe yarayacağını, çoğu zaman cebinizde taşıyacağınızı unutmayın.

Akım gücü:

en iyi powerbank, kaç amper

10 dakikada %80 şarj ya da bir saatte %10 şarj gibi durumlar normal değildir. Hem böyle durumlardan kaçınmak hem de telefonunuzu riske atmamak için cihaz kutusundan çıkan orijinal şarj cihazı ile aldığınız taşınabilir bataryanın akım gücünün aynı olmasına dikkat dikkat edin.

1 amper genel olarak tüm akıllı telefonlar için ideal akım gücüdür. 2.1 amper ile hızlı şarj imkanına sahip olursunuz ama mobil cihazınızın hızlı şarj uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun için gerekirse cihazın yetkili servisi ile iletişime geçebilirsiniz.

Ucuz ürün alacak kadar zengin olmayın:

en iyi powerbank, en ucuz

Farklı alışveriş sitelerinde pek çok farklı taşınabilir batarya seçeneği bulunuyor. Bunlar yüksek kapasiteli ürünleri uygun hatta komik rakamlara satmalarıyla öne çıkıyorlar. Böyle bir taşınabilir batarya gördüğünüz zaman biraz şüphe etmenizde yarar var.

Elbette her pahalı ürün de kalite demek değildir ama her ürünün ortalama bir piyasa değeri vardır. Bu değerin biraz altı ya da biraz üstü taşınabilir bataryalar değerlendirilebilir ancak diğer ürünlerin onda bir fiyatına yüksek kapasiteli bir taşınabilir bataryanın size sunacağı tek şey bozuk bir akıllı telefon olacaktır.

İncelemeleri okuyun:

en iyi powerbank, inceleme

Günümüzde neredeyse her ürün hakkında incelemeler yapılıyor. Alacağınız powerbank ile ilgili bir inceleme videosuna ya da makalesine mutlaka göz atın. Bu tip eleştirel yaklaşımlar alacağınız ürünün kalitesi hakkında sizi bilgilendirecektir. Güvenlik sertifikası, dayanıklılık, pil kalitesi gibi bilgileri incelemeler üzerinden öğrenebilirsiniz.

Eğer incelemelerle uğraşmak istemiyorsanız çok daha kolay bir yöntem olan kullanıcı yorumlarını okuyabilirsiniz. Her alışveriş sitesinin ürün sayfasında kullanıcı yorumları bölümü vardır. Bu bölüme ayıracağınız birkaç dakika, kaliteli bir powerbank için zor bir uğraş sayılmaz.

Markalara güvenin:

en iyi powerbank, en iyi marka

Fiyat başlığında bahsettiğimiz piyasa değerini, uzun yıllardır powerbank üreten markalar belirliyor. Konu teknoloji olduğu zaman tecrübenin önemli bir etmen olduğunu unutmayın. Söz konusu markaları referans alarak araştırma yapın.

Hem piyasanın hem de sizin güvendiğiniz bir markanın ürününü inceleyin. Kalite, fiyat karşılaştırması yapın. Söz konusu fiyat size yüksek gelse bile en azından o fiyatı ve kaliteyi referans alarak yeni karşılaştırmalar yapabilirsiniz.

Bağlantı noktaları:

en iyi powerbank, giriş bağlantıları

Taşınabilir bataryaların üzerinde kaç tane bağlantı noktası olduğu son derece önemlidir. 5 bin mAh gibi akıllı telefonunuzu yalnızca bir kez tam şarj edecek bir model alacaksanız tek bir bağlantı noktası sorun olmayacaktır ama kapasite arttıkça, bağlantı noktası sayısının da artması gerekir.

10 bin mAh ve üzeri taşınabilir bataryalar için tavsiye edilen bağlantı noktası en az iki tanedir. Böylece birden çok mobil cihazı aynı anda şarj etme imkanınız olur. Her zaman gerekli olmasa da, arkadaş grubunuzda şarj sırası gerginliği yaşamamak için dikkat edilmesi gereken bir nokta.

Bağlantı kabloları:

en iyi powerbank, bağlantı kabloları

Mobil cihazlarınızla birlikte gelen şarj cihazlarına ait kablolar oldukça uzundur. Bu durum cihazı prize bağlı olarak şarj ederken avantaj sağlasa da, powerbank ile şarj ederken can sıkıcı sonuçlar doğurabilir. Sonuçta her zaman yanınızda taşıdığınız için eğilme, bükülme ve sonunda kopma durumu olacaktır.

Aldığınız taşınabilir bataryaların kendi kabloları olduğundan emin olun. Bu bağlantı kabloları daha kısa ve daha güçlü olacaktır. Aynı zamanda tek bağlantı kablosunda birden fazla mobil cihaza uygun çıkış olması da bir avantajdır. Powerbank üzerinden gelen akımı doğru iletmesi açısından da, kendine ait bir bağlantı kablosu önemlidir.

LED göstergeleri:

en iyi powerbank, inceleme

Şarjınız az ama evden çıkmanız gerekiyor. Neyse ki bir taşınabilir bataryanız var, akıllı telefonunuzu bağladınız ama şarj olmuyor çünkü kendi şarjı yok. Böyle can sıkıcı durumların önüne geçmek için aldığınız taşınabilir bataryanın üzerinde şarj durumunu gösteren LED göstergeler olduğundan emin olun.

Powerbank üzerinde bulunan LED göstergeler basit birkaç renkli ışık olsa bile uygundur. Bu ışıklar şarj doluluğunu, şarj ihtiyacını ve şarj olma durumunu gösterecektir. Böylece, yanınızda her zaman akıllı telefonunuzu en azından bir kez tam şarj edecek bir powerbank olduğundan emin olursunuz.

Tasarım:

en iyi powerbank, tasarımlar

En iyi powerbank seçimi ile ilgili kullanıcının zevkine kalmış tek nokta tasarımdır. Kapasitesi ile, fiyatı ile tam olarak size uygun bir taşınabilir batarya buldunuz ama tasarımı konusunda şüpheleriniz varsa hiç düşünmeyin, almayın.

Tasarım en önemsiz nokta gibi görünse de her zaman yanınızda olacak bir cihazın nasıl göründüğü son derece önemlidir. Tasarım, aynı zamanda kullanılabilirlik durumunu da etkiler. Cebinize rahat sığmayan, farklı şekillere sahip bir taşınabilir batarya ihtiyacınızı giderse de sizi memnun etmeyecektir.

Sizin için akıllı telefonunuza ya da tabletinize en uygun, en iyi powerbank nasıl seçilir sorusunu yanıtladık ve dikkat etmeniz gereken noktaları anlattık. Bir powerbank almadan önce yukarıdaki önerileri dikkate alarak araştırma yapmak, akıllı telefonunuzun kullanım ömrünü koruyacaktır.

45
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
45
7
3
2
2