Kendi Şehrinizin Belediye Başkanı Olabileceğiniz En İyi 10 Şehir Kurma Oyunu

77
15
11
7
6
Kendi Şehrinizin Belediye Başkanı Olabileceğiniz En İyi 10 Şehir Kurma Oyunu
Aksiyon oyunlarının dışında biraz rahatlamak ve stresten uzaklaşmak isteyen okurlarımız için en sevilen şehir kurma oyunlarını derledik.

Şehir kurma oyunları, geçmişten günümüze her yaş kitlesinin severek oynadığı oyunlar arasında bulunuyor. Aksiyon oyunlarının aksine rahatlayıp günlük yaşantının stresinden uzaklaşabileceğiniz bu oyunları oynarken rahatlamanız da mümkün. Bu içeriğimizde sizler için en sevilen 10 adet şehir kurma oyununu bir araya getirdik.

10. Banished:

Platform: PC

Banished, sizlere bir grup gezgin ile etraftaki kaynakları toplayarak kendinize sıfırdan yeni bir şehir oluşturabileceğiniz bir oyun. Avlanma, toplama tarzında meslekleri, halkınıza eşit olarak dağıtıp güzel bir düzen kurmanız gerekiyor. Mevsimler, yaşam koşulları vb. etkenler halkınızın sağlığını ve öfkesini etkileyebiliyor. Bu nedenle stratejik bir oynayış tarzı izlemeniz gerekiyor.

9. The Colonists:

Platform: PC

Eğer sevimli ve rahatlatıcı oyun deneyimlerini seviyorsanız The Colonist sizler için çok güzel bir şehir kurma oyunu olacaktır. Oyunda dünyadan kaçan ve yeni bir gezegen arayan bir grup sevimli robotu kontrol etmektesiniz. Kontrol ettiğiniz robotların tek amacı insan olmak. Yollar, altyapılar, çiftlikler, taşıma sistemleri kurarak şehrinizi geliştirmeniz gerekiyor. Oyunda fazla tehdit olmadığı için kafa dinlemelik oyun kategorilerine rahatlıkla girebilir.

8. Factory Town:

Platform: PC

Factory Town, erken erişimde olmasına rağmen, içerisinde çok fazla detay barındıran bir oyun. Konvoy sistemleri ile kaynak toplayıp, kaynaklarınızı paraya çevirip, geliştikçe yeni teknolojileri açabilirsiniz.

7. Pocket City:

Platformlar: Android, iOS

Parmaklarınız ile bir şehir kurma oyunu oynadığınızı tam olarak hissedebileceğiniz çok tatlı bir oyun olan Pocket City, sizi oyun içerisinde herhangi bir satın alma işlemine itmez. 2 Adet oyun modu olan bu şehir kurma oyununda ister görevleri takip ederek gelişip yeni binalar alıp büyük bir şehir kurarsınız, ister tüm binaların açık olduğu sandbox modunda, hayalinizdeki şehri inşa edip gelişmesini izlersiniz. Tamamen size kalmış.

6. Aven Colony:

Platformlar: PC, PS4, Xbox One

Ev, onu yarattığımız yerdir; fakat bu oyunda işler birazcık değişiyor. Bir uzaylı gezegeninde koloni kurduğumuz Aven Colony’de yaşadığınız dünyanın zorluklarına uyum sağlayıp şehrinizi büyütmeniz gerekmekte. Oksijen yetersizliği, elektrik fırtınaları, toksik gaz sızıntıları bunlardan sadece birkaçı. Oyunda keşfedilecek bir sürü şey var.

5. Tropico 6:

Platformlar: PC, (Yakında Xbox One ve PS4)

Gerçekçi bir şekilde kendi ada cennetinizi yönettiğiniz Tropico serisinin 6. oyunu olan Tropico 6’da önceki oyunlardan daha gelişmiş grafikler ve daha iyi mekanikler ile yönetici seçildiğiniz adayı kontrol etmektesiniz. İster kötü bir diktatör olabilirsiniz, ister harika bir yönetici olup halkınızın sevgisini kazanabilirsiniz. Seçimler ve sonuçları tamamen size bağlı.

4. Surviving Mars:

Platformlar: PC, Xbox One, PS4

Yine evimiz olan Dünya’dan çok uzakta olduğumuz bir koloni oyunu olan Surviving Mars oyun mekanikleri ve grafik kalitesi konusunda listemizin en iyilerinden. Şirin kırmızı gezegen Mars üzerinde kendi şehir sistemlerinizi kurup, koloninizi gezegenin her yerine dağıtabilirsiniz.

3. Anno 1800

Platform: PC

16 Nisan’da piyasaya çıkan, Anno serisinin son oyunu olan Anno 1800, çıktığı günden bu yana oyuncular tarafından çok beğenildi. Sanayi Devrimi’nin başladığı zamanlarda geçen oyunda stratejik, teknolojik ve refah açısından her şekilde gelişmeniz gerekmekte. Aynı şekilde Tropico’da olduğu gibi istediğiniz çizgide ilerleyip yönetim sağlayabilirsiniz.

2. Frostpunk:

Platformlar: PC, Xbox One, PS4

Dünyadaki son şehri yönettiğiniz Frostpunk, stratejik planlama yeteneklerinizin sınırlarını zorlayacak bir oyun. Bol bol kar ve zorluklar ile karşı karşıya kalıp, bir yandan halkınızı çeşitli kurallar koyarak yönetmeniz gerekiyor.

1. Cities: Skylines:

Platformlar: PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch

Listemizin 1. sırasında yer alan Cities: Skylines, ekonomi, kent, altyapı, yol yönetimleri konusunda size sınırsız olanak sağlamakta. Ulaşım, üretim, yerleşim ve daha birçok konuda çok çeşitli içerikler sunan Cities: Skylines aynı zamanda mod desteği ve türlü DLC’leri ile listemizdeki tüm oyunların üstüne geçmekte.

Kaynak : https://www.gamesradar.com/best-city-building-games/
77
15
11
7
6
Emoji İle Tepki Ver
77
15
11
7
6