Efsane Film E.T., Devam Yapımıyla Hayranlarıyla Buluştu

23
4
3
1
1
Sadece beyaz perdeyle buluştuğu zamanki kuşağı değil, ondan sonra gelecek kuşakları da etkisi altına alan E.T., 4 dakikalık ikinci filmiyle dünyaya geri dönüyor.

Elliot, uzaylı dostumuz E.T ile temasa geçtiğinden beri tam 37 yıl geçti. Sihirli bisikletiyle gökyüzünde süzüldüğü ve sonrasında barış için gelen dostunu evine gönderdiği o meşhur görüntüler izleyenlerin aklından hiç çıkmıyor. Steven Spielberg’ün 1982 yapımı filmi E.T. şimdi ikincisiyle dünyadaki hayranlarıyla buluşuyor. Bu devam filmini dilediğiniz anda izleyebilirsiniz. Çünkü film, Xfinity’nin kablolu televizyon ve internet ağı için yapılan bir reklam filmi olarak ekranlara dönüyor.

Elliot karakterini canlandıran Henry Thomas, “Film, izleyicinin ikinci bir filmden isteyebileceği her şeyi karşılıyor. Filmde karışık kısımların olmayışı da orijinal filmin güzelliğini bozmayıp, E.T.’nin hayranların kalbinde ve zihninde sahip olduğu özel yerin bozulmamasını sağlıyor dedi.

E.T. dört dakikalık bir reklam filmi olarak geri dönüyor

e.t. reklam

Dört dakikalık kısa filmde E.T.’nin, Noel kutlamalarından hemen önce, artık büyümüş olan Elliot’ın arka bahçesinde belirip çocuklarıyla arkadaş olduğunu görüyoruz. Tekrar kavuşmuş bir aile olarak yemek yedikten, ölü bitkileri canlandırdıktan ve kartopu savaşı yaptıktan sonra E.T.’yi internetin mucizevi dünyasıyla tanıştırma zamanı geliyor. Biraz daha açık olmak gerekirse çocukların favorisi olan Xfinity’nin yüksek hızlı internetiyle…

Daha sonra kısa filmde E.T.’nin hologram cihazıyla ailesinden bir kare görüyoruz. Elliot’ı bu sefer isteyerek ziyaret etmiş olsa da, ailesinin hologramı E.T.’yi geri dönmeye ikna ediyor. Her ne şekilde olursa olsun, o meşhur uçan bisiklet görüntüsü her şeye değer...

E.T.'nin devam filmi: 

Bir zamanlar Spielberg gerçekten E.T. için ikinci bir film yazmayı hayal ediyordu. 1982 yazında hala ilk filmin yarattığı fırtına dinmemişken, E.T. 2: Nocturnal Fears adıyla ikinci bir film için Melissa Mathison ile bir araya geldiler. Fakat bu yeni filmde Elliot’ın karşısına yeni ve çok da dost canlısı olmayan bir uzaylı ırkı çıkıyordu.

Senaryonun örneği şu şekildeydi:

Uzaylı mürettebatı tamamen kötü tarafta. Zrek adında mahsur kalmış bir uzaylı tarafından gönderilen 'Yardım!' çağrısı, onları dünyaya getiriyor. Bu kötü yaratıklar etçil olmakla birlikte hipnoz etkisine sahip bir mırıldanmayla donanmışlar. Bu mırıldanma çevredeki canlıların felç geçirmesine sebep oluyor. Yaratıklar, E.T.’nin ait olduğu medeniyetin mutasyona uğramış benzer bir hali ve on yıllardır birbirleriyle savaş içindeler.

Bu ikinci film hiçbir zaman gerçekleşmedi

e.t. elliot

Nihayetinde bu da Xfinity’e Spielberg filminin devamını çekmeleri için bir fırsat sağladı. Ama Xfinity’nin bu dört dakikalık filmi Şükran Günü’nde yayınlamasının sebebi neydi?

Goodby, Silverstein & Partners reklam ajansının başkanı olan Jeff Goodby, “İnsanlar aslında ‘özel olarak’ teknolojiyi çok da umursamıyorlar. Asıl insanlar için önemli olan teknolojinin onları sevdikleri ile buluşturması. Bu kısa hikaye de bildiğimiz ve sevdiğimiz iki karakterin tekrar bir araya gelmesi. Duygularımızın çok özel bir konumda olduğu bayram zamanları için böu tarz hikayeler gerçekten harika” dedi.

Kaynak : https://www.polygon.com/2019/11/28/20986980/e-t-2-sequel-holiday-short-film-henry-thomas-spielberg-thanksgiving
23
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
4
3
1
1