Evinizdeki Wi-Fi Ağını Saldırılardan Korumanız İçin 7 Geçerli Yöntem

48
5
3
2
0
Evinizde bulunan internet ağının güvenliği çok önemli. Herhangi bir siber saldırıya maruz kalmamak için uygulayabileceğiniz 7 yöntemi bir araya getirdik.

İnternet, çağımızın vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Her ne kadar iyi sebepler için kullanılsa da, interneti kötü amaçlı kullanan insanların sayısı da bir hayli fazla. Evinizdeki internet ağınızı korumak adına uygulayabileceğiniz 7 adımı sizler için listeledik.

1. Wi-Fi ağınızın ismini değiştirin

Bütün modemler bir ağ ismi (SSID) kullanır, eğer bu ağ adını değiştirmediyseniz büyük ihtimalle internet sağlayıcınızın varsayılan ağ adını kullanıyorsunuz demektir. Bu da hackerların ağınızı bulmasını kolaylaştırır ve saldırı yeme ihtimaliniz oldukça artar.

2. WPA 2 veya daha yüksek bir şifreleme sistemi kullanın

Siber hırsızların güçsüz Wi-Fi şifrelerini kırmak için birçok yöntemi var ve bunlar internetten bedavaya bulunabiliyor. WPA 2 veya daha yüksek bir şifreleme sistemi kullanmak, kötü amaçlı kullanıcıların ağınıza erişmesini zorlaştıracaktırç

3. Güçlü bir admin şifresi seçin

Modeminizin tarayıcınızdan ulaşabileceğiniz arayüzüne girmek için bir şifre gerekiyor. İnternet sağlayıcınızın bu arayüze erişmek için verdiği varsayılan şifreyi değiştirmenizde fayda var. Zira bu şifreler genellikle '1234' gibi basit şifreler olabiliyor.

4. Modeminizin yazılımını güncel tutun

Yapılan bir araştırmaya göre, kullanıcıların %86'sı modemlerinin yazılımını hiç güncellemiyor. Yazılım güncellemesi, Wi-Fi ağınızı daha güvenli bir hale getiriyor ve ortaya çıkabilecek herhangi bir bugtan kurtulmanızı sağlıyor.

5. SSID'nizi gizleyin

Wi-Fi modemleri, ağınızı cihazlarınızda kolayca bulabilmeniz için SSID'yi otomatik olarak görünür kılar. Ev gibi özel mülklerde bulunan internet ağlarının daha güvenli olması için SSID'nizi gizlemekte fayda var. Cihazlarınızı manuel olarak bağlamak biraz can sıkıcı olabiliyor ancak yüksek bir koruma sağlıyor.

6. Bir Wi-Fi VPN servisi edinin

İnternet ağınızı korumanın bir başka yolu ise Wi-Fi VPN servisi edinmek. VPN, cihazınızla internet bağlantınız arasında güvenli bir ağ kurmanızı sağlıyor.

7. Güvenlik duvarını aktif edin

Güvenlik duvarları, oyun oynarken veya bir program kullanırken sıkıntı çıkardığı için genellikle kapatılıyor ancak siber saldırılara karşı da büyük bir güvenlik sağlıyor. Barış içinde internet kullanımı için güvenlik duvarları oldukça önemli bir detay.

Haberden de anlayacağınız kadarıyla, hackerların internet ağına sızmasını engellemek için güvenlik önlemleri almanız gerekiyor. Evinizdeki internet ağını korumak için alabileceğiniz 7 önlemi listelediğimiz haberimizin sonuna geldik. Daha fazlası için sitemizi takipte kalmayı unutmayın :)

Kaynak : https://www.geeky-gadgets.com/7-ways-to-protect-your-home-wi-fi-network-from-cybercriminals-14-03-2019/
48
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
48
5
3
2
0