15
4
2
1
0

Ferrarilerin ne kadar hızlı otomobiller olduğunu hepiniz bilirsiniz. Peki bir Ferrari, FPV yarış Dronunu da geçebilir mi? İşte bu videomuzda hem bu sorunun cevabını veriyor, hem de Ferrari F8 Tributo’nun özelliklerini, tasarımını ve sürüş detaylarını Burcu Burkut Erenkul ile inceliyoruz. ​

Ferrari F8 Tributo özellikleri:

İlk tanıtımı 2019 yılında yapılan Ferrari ailesinin en yeni üyelerinden Ferrari F8 Tributo, üç yıl üst üste yılın motoru ödülünü kazanmış 720 beygirlik (HP) V8 motoruyla geliyor. F8 Tributo, 0-100 km/s hızlanmasını 2.9 saniyede, 0-200 km/s hızlanmasını ise 7.8 saniyede tamamlıyor. Aerodinamik tasarım hatlarıyla dikkat çeken Ferrari F8 Tributo’nun son hızı da 340 km/s.

FPV drone nedir?

Açılımı ‘First Person View drone’ yani ‘Birinci Şahıs Görüş Açılı drone’ olan FPV drone’lar, diğer dronelardan çeviklik, hız ve manevra kabiliyeti ile ayrılıyor. Ayrıca, drone üzerindeki kamera ile sürücü, VR gözlüğüne aktarılan görüntüler sayesinde gerçek zamanlı olarak nerede uçtuğunu da görme imkanı yakalıyor. FPV Dronelar, yarış, serbest stilli uçuş ve hava fotoğrafları çekmek için kullanılıyor.
 

15
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
4
2
1
0