Toksik Davranışları Engellemek İçin FIFA 21’deki 2 Gol Kutlaması Kaldırılacak

32
15
6
2
1
9 Ekim’de PS4, Xbox One ve PC için çıkış yapacak FIFA 21, özellikle online oyunlarda çok fazla rastlanan toksik davranışları engellemek için “Shush” ve “A-Ok” gol kutlamalarını bünyesinde barındırmayacak.

Eurogamer’da yayınlanan rapora göre Electronic Arts, FIFA oyunlarında toksisiteyle mücadele etmek için FIFA 21’de önceki oyunlarda gördüğümüz iki gol kutlamasını kaldırmaya karar verdi. Rapora göre online oyunlarda “Shush” ve “A-Ok” şeklinde gol sonrası atılan mesajlar, FIFA 21’de olmayacak.

Shush, yani ülkemizde Şışt! şeklinde çevirebileceğimiz kelime, özellikle gol yedikten sonra morali bozulan oyuncuları iyice çileden çıkarıyordu. Oyunun baş yapımcısı Sam Rivera, “Topluluk, bize oyunda toksik davranışlar bulunduğunu söyledi ve bunları kaldırdığımızdan emin olmak istedik. Bu sebeple, oyunda sahip olunabilecek bazı kutlama mesajlarını kaldırdık” dedi.

FIFA 21’in online maçlarında gereksiz duraklama anları daha hızlı geçecek

Oyunun akış hızını da artırmak istediklerini söyleyen Rivera, amaçlarının çoğu zaman oyunu devam ettirmek olduğunu söyledi. Online maçlarda taç, gol vuruşu, başlama vuruşu gibi duraklama anlarını minimuma çekmek ve oyun dışına çıkan toplardan sonra gelen animasyonları da otomatik olarak atlatacaklarını söyleyen Rivera, FIFA 21’in çevrimiçi maçlarda tamamen oyun akışına odaklanacağını söyledi. 

FIFA 21 ne zaman çıkacak?

EA’nin yeni futbol oyunu FIFA 21, 9 Ekim’de çıkış yapacak, ancak Ultimate veya Champions sürümünü ön siparişle alan oyuncular, FIFA 21’e üç gün daha erken erişim sağlayabilecek. Origin Access Premier aboneleri ise 1 Ekim’den itibaren FIFA 21’in deneme sürümünü oynamaya başlayabilirler.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/ea-removes-two-fifa-21-goal-celebrations-to-help-reduce-toxic-behaviors/
32
15
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
32
15
6
2
1