Font Bulma Uygulaması WhatTheFont ile Yazı Stilini Öğren

3
3
0
0
0
Tasarımcıların hayallerini gerçeğe dönüştüren WhatTheFont projesi, yıllardır internet sitesi şeklinde hizmet veriyordu. WhatTheFont artık bir font bulma uygulaması olarak hayatımızda yerini aldı.

Yıllardır grafik tasarımcılarının veya tasarım meraklılarının uğrak yerlerinden birisi olan WhatTheFont isimli font bulma sitesi, bir resim üzerindeki yazı fontlarını kolayca tanımlayan bir yazılıma sahip. Tespit edilen yazı tiplerini satın almanızı ya da ücretsiz bir şekilde indirmenizi sağlayan sistem sayesinde tasarımcıların en büyük sorunlarından olan font bulma problemi ortadan kalkıyor.

font bulma

MyFonts'un baş tasarımcılarından Seah Burchesky'ye göre sistem, makine öğrenimi yardımı ile 130.000 yazı tipini belirleyebiliyor. Sadece bir font bulma sitesi olarak hizmet verirken artık mobil uygulama olarak kullanılmaya başlanan WhatTheFont’un temel mantığı, font bulma uygulamasına tanımlanmasını istediğiniz veriyi yüklemek ve sonucu beklemek. 

Nasıl ki Shazam dinlediğimiz bir şarkıyı anında bulmamızı sağlıyorsa WhatTheFont font bulma uygulaması da gördüğümüz, merak ettiğimiz bir yazı stilini hızlı bir şekilde öğrenmemizi sağlayacak. İnternet sitesi üzerinden hizmet veren WhatTheFont, uygulamaya dönüşerek hayatımızı çok daha kolaylaştırıp anlık font arama, font bulma hizmetini bizlerle buluşturacak.

Sistemin ilk versiyonuna ilişkin yorumlar oldukça olumlu. Çevrenizdeki herhangi bir yerde gördüğünüz fontu kolayca tanımlamayı başarıyor ve en uygun fontları listeliyor. Aslında benzer şekilde çalışan Matcherator ya da WhatFontIs gibi hizmetler olsa da mobil uygulama boyutunda bu alandaki ilk girişim WhatTheFont oldu.  

Uygulamanın ne kadar başarılı olduğunu görmek için biraz vakit ayırmanız gerekiyor. İndirmeniz için gereken bağlantıları aşağıya bırakıyoruz, takipte kalın.

Kaynak : https://thenextweb.com/insider/2017/10/31/this-app-is-like-shazam-for-fonts/
3
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
3
0
0
0