Valve'ın Kurucusu Gaben, Xbox Series X ve PlayStation 5 Arasındaki Tercihini Açıkladı

52
30
11
9
1
Oyun dünyasının en bilinen isimlerinden bir tanesi olan Gabe Newell, katıldığı bir TV programında yeni konsollar PlayStation 5 ve Xbox Series X arasındaki tercihinin Xbox olacağını söyledi.

Oyun ve oyunculuk dünyasının en bilinen isimlerinden bir tanesi olan Gabe Newell, verdiği bir röportajda yeni nesil konsollar arasındaki tercihini açıkladı. Valve'in kurucu ortağı, Xbox Series X ve PlayStation 5 arasındaki tercihinin Xbox'tan yana olduğunu açıkladı.

Yeni Zelanda'daki bir TV programına konuk olan Gabe Newell, gazetecilerden bir tanesinden gelen bu sene içerisinde Xbox Series X ve PlayStation 5 arasında alınacak en iyi konsol hangisi sorusuna "Xbox" cevabını verdi.

"Kesinlikle Xbox'ı tercih ederim"

Newell, "Bu yarışta bir hissem yok. Açıkçası geliştirmelerimizin büyük bir çoğunluğunu PC'ler üzerine yapıyoruz ancak ikisi arasında kesinlikle Xbox'ı tercih ederim" dedi. Aslında Newell'ın bu konuda bu kadar net konuşması ve Xbox'ı tercih etmesi şaşırtıcı. Newell, daha öncesinde Microsoft'u ve Windows 8'teki Windows Store'u "bir facia" diyerek eleştirmişti.

1983 ve 1996 yılları arasında Microsoft'ta çalışan Newell ile Epic Games'ten Tim Sweeney'nin buluştuğu ortak noktalardan bir tanesi de Windows Store ve UWP (Universal Windows Platform) oyunlarına yönelik eleştirileri oldu. Ancak Newell'ın aksine Sweeney, PlayStation 5 ve SSD teknolojisi tarafında yer almıştı. Epic Games, daha sonrasında Unreal Engine 5'i PlayStation 5 üzerinde göstermiş ve Sony de Epic Games'e 250 milyon dolarlık yatırım yapmıştı.

xbox Series x

Tabii Newell'ın Xbox Series X'i övmesi pek beklenmedik bir durum olsa da konsol tarafında Sony'nin elinin Microsoft'tan daha güçlü olduğu da bir gerçek. PlayStation 4, şu anki nesilde 100 milyondan fazla satış adediyle liderlik koltuğuna oturmuş durumda. Ayrıca Sony'nin konsol sattırabilecek özel oyunlara sahip olması ve PS5'te de geriye dönük uyumluluk sunacak olması şirketin elini bir hayli güçlendiriyor.

Ancak konsolların çıkış tarihine henüz zaman var ve Microsoft, bu süre zarfında kendi konsolunun gücünü gösterebileceği oyunlar tanıtabilir. Sizce bu iki konsol arasından hangisi ön plana çıkacak?

Kaynak : https://www.onmsft.com/news/valves-gabe-newell-says-microsofts-xbox-series-x-is-better-than-sonys-playstation-5
52
30
11
9
1
Emoji İle Tepki Ver
52
30
11
9
1