Galaxy S8'in Çıkışı Ertelenebilir!

0
0
0
0
0
Samsung, merakla beklenen yeni amiral gemisi telefonunu biraz geciktirebilir. Sebebi ise daha güçlü bir Galaxy S8.

Note 7 faciasından sonra dümeni yeniden Galaxy S7 ve S7 Edge'in eline bırakan Samsung, tekrar yükselişe geçmek için Galaxy S8'i bekliyor.

Bu sebeple de Samsung cephesinden S8'e dair oldukça önemli hamleler gelmekte. Bu hamlelerden en dikkat çekeni ise Bixby. Gooogle'ın Cortana'sı ve Google Asistanı, Amazon'un Alexa'sı, Apple'ın da Siri'si var. Yapay zekalı asistan sırası artık Samsung'da ve o asisten Bixby.

Fakat Samsung, Bixby'ı rakip yapay zekalı asistanlarla boy ölçüşebilecek, hatta bir tık üste çıkabilecek şekilde geliştirmek istiyor. Üstelik yapay zekalı asistan konusunda Samsung'un bir çılgın planı daha var; telefona ''asistan tuşu'' koymak.

Siri de Google Asistanı da sesli komut sistemi ile devreye girmekte. İşte Samsung bu durumdan farklı olarak S8'e asistanı aktifleştirecek bir tuş koymayı düşünüyor. Tabi bu durum henüz kesinlik kazanmış değil. Ancak Samsung'un çoktan bu özellikte prototipler üzerinde çalıştığı söylenmekte.

Telefonun çıkış tarihinde yapılması beklenen erteleme de Bixby ile alakalı. Dediğimiz gibi Samsung, S8'i olabildiğince yazılımsal ve donanımsal şekilde geliştirme amacında. Bu sebeple Şubat'ta gerçekleştirilecek MWC 2017 etkinliğinde görücüye çıkmasını beklediğimiz Galaxy S8, Nisan ayında tanıtılabilir.

Böylece Samsung cihazını geliştirmek için hem daha fazla zamana sahip olacak, hem de aynı dönemlerde iPhone 8'i tanıtması beklenen Apple ile dişe diş bir mücadeleye girecek. Yani bir başka deyişle; Nisan ayı ''8'lerin Savaşı'' olabilir.

Kaynak : http://www.wsj.com/articles/samsung-tests-button-for-improved-ai-feature-on-galaxy-s8-phone-1478516959
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0