Game of Thrones’ta ‘Bari Birini Cevaplasaydınız’ Dedirten, Cevapsız Kalmış 14 Soru

133
9
5
4
4
Game of Thrones’un finali geldi, aklımızdaki sorulara cevap gelmedi. Sekiz sezon sonra hala merak edilen şeyler var.

Game of Thrones dizisinin sona ermesiyle birlikte serinin takipçileri, sekiz sezon boyunca sordukları soruların cevaplarını duymak istiyor. Kelimenin tam anlamıyla paldır küldür çekilip biten final sezonunun cevaplamadığı pek çok soru var.

Yazının buradan sonrası, dizi hakkında pek çok spoiler içeriyor.

Dizinin finali Demir Taht’ın kaderinden bazı büyük hikaye bölümlerinin tamamlanmasına kadar belli önemli noktaları doldurmuş olsa da cevaplanmayan pek çok soru var. Bu sorular, Robert Baratheon’u öldüren domuza ne olduğu gibi yüzeysel ve hikayeye katkısı olmayan sorular da değil. Tam aksine, hikayenin üzerine kurulduğu bazı temellere dayanıyor ve açıklanmamış olmaları, seyircileri hayal kırıklığına uğratıyor. Zaten yazarlar yeterince iyi olsaydı, bölümü açıkladıkları videolar çekmek durumunda kalmazlardı ya, neyse.

1- Drogon Nerede?

Drogon, Daenerys’in cesedini de alıp, demir tahtı eritip gidiyor. Nereye gidiyor, ne yapıyor bilen eden yok. Bran, ejderhayı bulabileceğini söylüyor ancak ejderhanın amacını bilen yok. Drogon, yaşayan son ejderha olarak Westeros’ta büyük önem arz edebilecek bir yaratık.

2- Jon Snow Niye Kuzeye Gidiyor?

Jon, bölüm sonunda kuzeye doğru yol alıyor. Jon, Night Watch’a katılmayacak mı? Tamam, işinde çok da başarılı bir asker gibi gözükmüyor ancak mutlaka yapacağı bir şey vardır, özellikle de statükonun yeniden oturutulduğu dönemde. Her ne kadar politikadan bezdiği için uzaklaşmayı seçmesi ve Ygritte’e söylediği gibi Westeros’tan uzak, özgür bir yaşama yönelmesi mümkün olsa da, geldiği noktada karakterin bu hareketini açıklayacak bir motivasyon yok.

3- Bran Geleceği Görebiliyor mu? Görebiliyorsa Neden Hiç Konuşmadı?

Bran, Arya’ya gece kralını öldürebilecek silahı verdi, kendisini yem olarak en uygun şekilde konumlandırdı, hatta King’s Landing’e “Bana tacı vereceklerini biliyordum” diyerek geldi. Peki Bran geleceği görebiliyor mu? Görüyorsa neden şimdiye kadar hiçbir olaya müdahale etmedi? Güçleri tam olarak açıklanmayan karakterin gücü ve gücünün sınırları merak konusu ama tatmin edici bir açıklama yok.

4- Dothraki’ye Ne Oldu?

Dothraki, kendi kraliçesini Khaleesi’yi kaybetti. Unsullied’in neden isyan etmediğini biliyoruz ama bu arkadaşların neden isyan etmediğini, Dany’nin ölümünü nasıl kabullenip de geri döndüklerini açıklayan yok. Zaten aşırı kötü bir taktikle kıyıldıkları Uzun Gece’den sonra soylarının tükendiği açıklanmıştı, o yüzden en başta burada olmaları bile bir garipti.

5- Unsullied Ne Yapacak?

Tyrion, Unsullied tayfasına toprak vadetti ve Westeros’un evlerinden biri olma şansı verdi. Biz ise Grey Worm’u bir gemide lekesizler ile birlikte gördük. Grey Worm ve ordusu, muhtemelen Missandei’nin insanlarını kurtarmaya gidiyorlar ama bir açıklama yok. Yine de azat edilmiş kölelerin başka köleleştirilmiş insanları kurtarmak için savaşmaya devam etmesi onlara uygun bir son olurdu.

6- Kuzey Niye Bağımsız Oldu?

Sansa’nın bir anda Kuzey’i Yedi Krallık’tan (teknik olarak artık altı) ayırmasının ve bağımsız hale gelmesinin ardından diğer lordlar, kendi statüleri hakkında bir şey demeden kabul ediyorlar. Hikaye açısından bakarsak, Dorne’un bağımsızlık talep etmesi çok daha olası ve mantıklı bir seçenek olurdu. Kuzey’in bağımsızlık için gerçek anlamda bir nedeni yok. Sansa, İngiliz tarihinde denk gelmiş olanlar için Queen Anne gibi danışmanlarına ve bakanlarına bağımlı, gücü ve haneyi devam ettirmesi zor olacak bir karakter. Kuzey’in sonunun ne olacağını bilmediğimiz gibi, neden hikayeyi bağımsızlığını kazanarak bitirdiğini de bilmiyoruz. Bran, kendisi de bir Stark olduğu için eski evine belki bir güzellik yapmıştır ancak bunun diğer lordları kızdıracağını görmemesi pek mümkün değil.

7- Dorne’a Ne Oldu?

Hem coğrafi hem idari olarak uzak olan, diğer krallıklardan 200 yıl sonra Yedi Krallık arasında katılan Dorne’da ne oldu? Yeni bir prens olduğunu biliyoruz ancak bu prens kimdir, Dorne ne düşünüyor, bağımsızlık istiyor mu bilmiyoruz. Serinin hayranları Dorne hikayelerini pek sevmediği için kimse üstünde durmasa da Dorne hakkında daha fazla açıklama gerekiyordu.

8- Nymeria Nerede?

CGI bütçesi yüzünden yaban kurtları çok az görebildik. Stark’ların son kalan iki kurdundan Nymeria nerededir, ne yapıyor bu sezon hiç görmedik. Geçen sezon kendine sürü kurmuştu, sonu ne oldu bilmiyoruz.

9- Qarth’ın Büyücülerine (Warlocks of Qarth) Ne Oldu?

Warth’ın büyücülerini sezon 2 ve 3’te biraz gördük, tam hikayeye dahil oluyorlardı ki herkes unuttu. Bu büyücüler, Dany ve ejderhalarının peşinde idiler. Zira ejderhaları kullanarak çok daha kuvvetli büyüler yapmak mümkün olacaktı. Başlarına ne geldiği ise bilinmiyor artık.

10- Kehanetler Nereye Gitti?

Game of Thrones dizisi kehanetleri çok uzun süre merkezine aldı ve bu kehanetlerin sonuçları, pek çok hayran teorisinin de odağı oldu. Sonuç? Kehanetler unutuldu, sonuçları bir yere bağlanmadı. Hikaye altyapısı ise kehanetlere oturtulmuştu. Azor Ahai nerededir? Kehaneti nasıl sonlanacaktır? Cersei’ye yapılan kehanetlerin hiçbiri, altyapıyı hazırlamalarına rağmen neden kullanılmadı? Jaime, Cersei’yi kehanetteki gibi öldürse çok daha anlamlı olurdu ve karakterin hikayesini uygun şekilde tamamlardı. Olmadı.

11- Daario Naharis Ne Yapıyor?

Daario, Dany’nin önemli dostlarından olmuştu ve altıncı sezon sonuna kadar o ve Second Sons adlı paralı askerleri oldukça işe yaramıştı. Kendisi daha sonra unutuldu gitti. Daenerys için önemli ve elinde büyük bir ordusu olan bir adam, savaşlarla geçen dönemde pek de “Ya epeydir denk gelemedik” denecek bir karakter değil.

12- Reedlere Ne Oldu?

Ned Stark’ın dostu Howland Reed ve çocukları Jojen ile Meera, Stark ailesinin iyi dostları olduklarını sık sık gösterdi. Howland’ı sadece geçmişi gösteren sahnelerde görebildik, Jojen vefat etti, Meera unutuldu. Şimdi seriyi bir kez daha ele alalım. Stark’lar Battle of Bastards’da müttefiklere ihtiyaç duyuyor. Reedlere giden bir elçi, bir kuzgun, bir karakter var mı? Yok. Battle of Winterfell’de bütün insanlık, bulabileceği bütün müttefiklere ihtiyaç duyuyor. Reed Hanesini gene arayıp soran yok. İnsan bir noktadan sonra kazanmak ölüler ordusunun hakkıydı, bu kadar zaman insanlar bu kötü yönetimle nasıl hayatta kaldı ki diye soruyor.

13- Robin Arryn ve Edmure Tully Bu Saate Kadar Ne Yapıyordu?

Robin Arryn, Vale’in yöneticisi, Arryn Hanesi’nin lordu ve Riverrun’ın lordu ve varisi. Son bölümde gelip Bran taç giysin diye oy veriyor. En son 6. sezonda gördüğümüz karakter o günden beri ortalıkta yok. Edmure de Walder frey’in tutsağı olmuştu ama oy kullanmaya geldiğine göre bir sorunu yok, o da özgür kalmış. Peki nasıl olmuş bu? Bilmiyoruz. Bu kadar zamandır karakterlerin nerede olduğunu da bilmiyoruz.

14- Tyrion, Bir Geneleve Bir Eşek ve Bir Bal Peteği Götürdü, Sonra?

Şu şakayı adam 3 kere yapmaya, hikayeyi üç kere anlatmaya çalıştı ama sonunu hiç dinleyemedik. Ne olduğunu merak ediyoruz ama muhtemelen açıklanmayacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/5/19/18632078/game-of-thrones-got-season-8-hbo-final-iron-throne-unanswered-questions-jon-snow-king-bran
133
9
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
133
9
5
4
4