Vefatının 10'uncu Yılında Neşet Ertaş'ın Hayatını Anlatacak Filmin Yayınlanması Yasaklandı

43
14
7
2
1
Türk Müziği'nin önemli figürlerinden olan Neşet Ertaş'ın hayatını anlatacak olan ve 23 Aralık'ta vizyona girmesi planlanan "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filminin yayınlanması, mahkeme tarafından yasaklandı.

Türk Halk Müziği'nin en önemli figürlerinden biri olan Neşet Ertaş, 2012 yılında prostat kanseri tedavisi görürken hayatını kaybetmişti. Ünlü ozanın ölümünden sonra, Erol Parlak tarafından iki ciltlik bir eser kaleme alınmış ve bu esere "Garip Bülbül Neşet Ertaş" ismi verilmişti. 

Büyük ustanın ölümünün 10. yılında, aynı isimli bir sinema filmi ile Neşet Ertaş'ın hikayesi beyaz perdeye taşınacaktı. Filmin çekimleri tamamlanmıştı ve 23 Aralık'ta vizyona girmesi bekleniyordu. Ancak Ertaş'ın ailesi, bu filmin 'kişilik haklarını ihlal ettiği' gerekçesiyle filmin yapımcısı Mustafa Uslu'ya dava açmışlardı. 

Ertaş'ın ailesi davayı kazandı: Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi vizyona girmeyecek

neşet ertaş

Daha önce de bir başka efsanevi müzisyen olan Müslüm Gürses'in hayatını konu alan Müslüm ve Ayla filminin de yapımcısı olan Mustafa Uslu, bu filmin de yapımcısı: Filmin yönetmen koltuğunda ise Ömer Faruk Sorak yer alıyordu. 

Erol Parlak'ın kitabının Neşet Ertaş'ın isteği dışında yazıldığı gerekçesiyle Ertaş'ın ailesi mahkemeye başvurmuş ve filmin çekilmemesi talebinde bulunmuş, ancak mahkeme ilk olarak bu talebi reddetmişti. Kararı istinafa götüren aile sonuç aldı ve Neşet Ertaş'ın hikâyesini anlatan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminin belirlenen tarih olan 23 Aralık'ta vizyona girmemesine, var olan fragmanlarının kaldırılmasına hükmetti.

Garip Bülbül Neşet Ertaş fragmanı da YouTube'dan kaldırıldı:

Filmin kadrosunda Ramazan Bağgül, Bektaş Dolu ve Zara gibi isimler yer alıyordu. Neşet Ertaş türkülerini seslendirecek olan Bektaş Dolu, büyük ozanı örnek alan bir halk müziği sanatçısı olarak dikkatleri çekiyordu. Ancak mahkemenin kararı değişmediği sürece filmi izleyemeyeceğiz gibi görünüyor.. 

Filmin yapımcısı Mustafa Uslu, mahkeme sonrasında Ertaş'ın ailesinin kararı alkışlamasına tepki gösterdi ve "Babalarının filmini iptal ettirdiler, onu alkışlıyorlar" dedi. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

43
14
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
43
14
7
2
1