Gecekondu Kapılarına Gizlice Para Bırakan Hayırseverler İlk Kez Görüntülendi

277
17
15
12
12
Geçtiğimiz ay bir grup hayırsever, Hasköy'de bulunan gecekonduların kapılarının altında içlerinde 1000 TL kadar para bulunan zarflar bırakmıştı. Yerel halk tarafından 'Hızır' olarak adlandırılan bu kimliği belirsiz hayırseverler şimdi de Başakşehir’de çok sayıda eve içlerinde para bulunan zarflar bıraktı.

Regaip Kandili gecesi Başakşehir'e bağlı Şahintepe'de ortaya çıkan hayırseverler, DHA kameraları tarafından kısmen de olsa görüntülendi. İçlerinde para bulunan ve ekonomik olarak zor günler geçiren halka ilaç gibi gelen bu zarflarda ayrıca şu şekilde notlar da bulunuyordu;

"Paylaşmanın asaletini, bencilliğinin çirkinliğine değişmeyen bir kardeşiniz olarak, sizden dua edecek kimsesi olmayanları duanıza katmanızı ve bu gece kapınıza gelmeme vesile olanlara dualarınızda yer vermenizi tüm kalbimle isterim. Hayırlı kandiller.”

Mahalle sakinlerinden biri olan 75 yaşındaki Parlak Kalaycı konuyla ilgili olarak, “Ben önce kimseyi görmedim. Kapıyı açacaktım. Kapının arasına sıkıştırmışlardı. İçerisinden bin TL çıktı. Allah ayaklarına aracı vermesin, evlerine şenlik versin. Allah bin defa razı olsun. Okumuşluğum yok, paraya dokunmadım. Bir yere koyup bekledim. Bir gün sonra üzerindeki yazıyı okuttum. Yardım olduğunu gördüm. Allah razı olsun. Allah bol kısmet versin.” dedi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201903111038127655-basaksehir-hizir-yardimsever-para-yardimi/
277
17
15
12
12
Emoji İle Tepki Ver
277
17
15
12
12