Gençler Dikkat: Derste Cep Telefonu Kullanana Disiplin Cezası!

4
2
1
0
0
MEB'in yeni yönetmeliği çoğu öğrencinin dikkat etmesi gereken bazı yenilikler barındırmakta.

Milli Eğitim Bakanlığının ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair oluşturduğu yönetmelik, dün Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlülüğe girmiş oldu.

Özellikle mesleki eğitim veren okulların sistemlerine yönelik pek çok yeniliğin mevcut olduğu yönetmelikte, bunun yanı sıra sınav sistemlerinde uygulanacak bazı değişikler de ön plana çıkmakta. Bir diğer önemli konusu ise cep telefonu kullanımı.

Cep Telefonu Kullanımı Artık Disiplin Suçu!

Bildiğiniz gibi zaten okullarda bir dönem cep telefonu bulundurmak yasaktı. Ancak akıllı cihazların giderek artması ve veliler ile öğrencilerin sürekli olarak iletişim halinde kalabilmeleri açısından okullarda öğrencilere tolerans sağlanıyordu.

Sadece ders esnasında telefon kullanan bir öğrencinin telefonuna geçici olarak el konuluyor ve duruma göre velisi ile iletişime geçiliyordu. İşte bu durum konusunda artık tamamen farklı bir uygulamaya geçilecek.

Yeni yönetmeliğe göre derste cep telefonu kullanan öğrenci, direkt olarak disiplin suçu işlemiş sayılacak ve disipline sevk edilecek. Bunun yanı sıra öğrencilerin sosyal medyada yaptıkları da disiplin suçu olarak değerlendirilebilecek.

Sosyal Medya Kullanımına Dikkat!

Sosyal medya platformlarında öğretmenlere hakaret, öğretmenleri küçük düşüren ve aşağılayan paylaşımlar yapan ya da bu tarz paylaşımları beğenen öğrenciler, disiplin cezasına çarptırılacak.

Sınavlarda da Değişiklik

Yeni yönetmelik ile birlikte sınav sisteminde de küçük çaplı bir değişiklik olacak. Yazılı sınavlar, açık uçlu maddelerden oluşan yazılı yoklama şeklinde yapılacak. Tabi her dersin sınavlarından biri kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirmeli veya çoktan seçmeli test şeklinde de olabilecek.

Ayrıca dil ve anlatım ile yabancı dil derslerinin sınavları, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılacak. 

4
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
1
0
0