Giriş Seviyesi Cihazlardan Oppo A5, Çentikli Ekran ve Çift Arka Kamerayla Duyuruldu

4
3
3
3
1
Oppo A5, makul teknik özellikleri ve şık tasarımının yanı sıra, yapay zekaya sahip ön kamerası sayesinde yüzünüzdeki kusurları kapatabilecek.

Akıllı telefon üreticilerinden olan Oppo, A Serisi modellerini daha önce Oppo A1 ve Oppo A3’ü duyurarak başlatmıştı. Kısa bir süre önce Çin’de TENAA üzerinden aldığı sertifikalar ile yüzünü gösteren, ailenin yeni üyesi Oppo A5’in ise resmi olarak duyurusu yapıldı. 13 Temmuz’da satışa çıkması beklenen akıllı telefon böylece A Serisinin 12 üyesinden birisi olacak.

Yeni Oppo A5’in Teknik Özellikleri

Oppo A5, bilhassa ekran konusunda oldukça göz alıcı bir akıllı telefon. 2.5D kavisli cama sahip olan cihaz, 18:9 en boy oranıyla 6.2inç büyüklüğünde HD FullView bir ekran ile birlikte geliyor. Merkezinde 1.8GHz hızında çalışan Qualcomm’un Snapdragon 450 işlemcisi bulunan telefonda grafik işlemci olarak ise Adreno 506’ya yer verilmiş.

Yeni Oppo A5, RAM ve depolama kapasitesi konusunda da oldukça cömert. MicroSD kart desteği sayesinde 256GB’a kadar artırılabilir hafızası olan ürün kendi bünyesinde 64GB dahili depolama alanı ve 4GB RAM sunuyor. Telefonun kamera özelliklerine değinecek olursak. Arka kısımda 13MP ve 2MP olmak üzere iki adet kamera bulunduğunu görüyoruz. Böylece dual kamera modasından geri kalmayan A5, ön kamera konusunda f/2.2 diyafram aralığına sahip 8MP snapper kamerayı da beraberinde getirecek. Bu gelişmiş ön kamera aynı zamanda 296 farklı yüzü tanımlayabilirken, sahip olduğu yapay zeka sayesinde çekimler esnasında yüzünüzü güzelleştirebiliyor.

Oppo A5, diğer teknik özellikleriyle birlikte cazip bir telefon ancak onun bir parmak izi okuyucusuna sahip olmadığını hatırlamakta fayda var. Bu nedenle cihaz muhtemelen yüz kilidi ile açılıp kapanabilecek. Telefondaki bağlantı seçenekleri arasında ise 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS ve USB OTG gibi özellikler bulunuyor.

Android Oreo 8.1 işletim sistemi yüklü şekilde satılacak olan ürün, ColorOS 5.1 arayüzüne sahip olacak. 14 saatlik video oynatma ve 11 saatlik oyun oynatabilme kapasitesine sahip olduğu iddia edilen Oppo A5’in 4.230 mAh batarya kapasitesi bulunuyor. 226 dolarlık fiyatıyla 13 Temmuz’da Mavi ve Pembe olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle raflara çıkacak olan telefonun hangi pazarlarda satışa sunulacağı henüz netlik kazanmadı.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2018/07/07/oppo-a5-announced-china-specs-price/
4
3
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
4
3
3
3
1