Gizli Bir StarCraft FPS Oyununun Blizzard Tarafından Durdurulduğu İddia Edildi

11
3
1
1
1
Blizzard'ın Ares adında duyurulmamış bir StarCraft FPS oyunu üzerinde çalıştığı ancak şirketin diğer serilere daha fazla kaynak ayırabilmek adına oyunun yapımını durdurduğu iddia edildi.

Söylentiye göre Blizzard, gizlice geliştirdiği bir StarCraft ‘birinci şahıs nişancı’ (FPS) oyununu diğer serilerine daha fazla kaynak ayırabilmek amacıyla iptal etti. Blizzard, kod adı Ares olan bu StarCraft FPS oyununu durdurdu ve bu sayede geliştiricileri, Diablo 4 ve Overwatch 2'ye aktarabildi.

Diablo 4'ün geliştirilme aşamasında olduğu düşüncesi büyük olasılıkla pek şaşırtıcı olmayacak ancak yeni bir Overwatch 2, sadece bir iddiadan ibaret olabilir. Ne de olsa, orijinal Overwatch tatmin edici bir kalıcı başarı yakalamış gibi görünüyor. Neticede yeni bir oyuna gerek olup olmadığı sorusu karşımıza çıkıyor.

Görünüşe göre Blizzard, ‘en azından’ oyun bloğu Kotaku’nun yazarı Jason Schreier’e göre böyle bir netice gerektiğine karar verdi. Schreier, oyun ve iptali ile ilgili üç isimsiz Blizzard çalışanıyla konuştu. Buna göre oyun iki yıldır geliştiriliyordu ve başlangıçta Overwatch motoru kullanılarak StarCraft temalı bir şeyler inşa etmek üzere bir proje olarak başlatıldı. Çalışanlardan biri oyunu 'StarCraft evrenindeki Battlefield' gibi tanımladı.

Bilgi paylaşan çalışanlar, Blizzard oyunu iptal ettiğinde herkesin şok olduğunu söyledi. İyi haber ise sonuç olarak kimsenin işten çıkarılmadığı yönünde. Şu anda tüm çalışanlar farklı oyunlarda çalışıyor.

Şirketten konuyla ilgili bir açıklama istendi ve Blizzard, Kotaku'ya şaşırtıcı bir şekilde oldukça uzun bir açıklama gönderdi. Şirket, açıklamada Ares'in var olduğu veya iptal edildiği hakkında hiçbir açıklamada bulunmadı ancak projeler iptal edildiğinde bile üzerinde yapılan çalışmaların oldukça değerli olabileceğini belirtti. Blizzard fanları bunu yakından biliyor çünkü MMO Titan'ın iptali, sonunda Overwatch’ın ortaya çıkmasını sağladı.

Kotaku, her halükârda Diablo 4 ve Overwatch 2'nin bu yıl BlizzCon'da yapılacak duyurular için hazır olduğunu söylüyor ancak Schreier, bize bu planların değişebileceğini de hatırlatıyor. Schreier'in geçmişte yaptığı haberlerin birçok kez gerçekleştiğini görmüş olsak bile birinci ağızdan onaylanmamış söylentilere şüpheyle yaklaşmakta her zaman fayda var.

Kaynak : https://www.slashgear.com/secret-starcraft-fps-reportedly-canned-by-blizzard-07579699/
11
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
3
1
1
1