Google, ABD Adalet Bakanlığı Tarafından Sorgulanacak

10
3
3
2
2
ABD Adalet Bakanlığı, Cuma günü Wall Street Journal’da yayınlanan bir rapora göre, Google’a karşı bir antitröst soruşturması için hazırlanıyor. Rapora göre Google, Adalet Bakanlığı tarafından sorgulanmakla ve bütün işlerinin araştırılmasıyla karşı karşıya.

Antitröst soruşturmaları, Adalet Bakanlığı ya da Federal Ticaret Komisyonları (FTC) tarafından yapılır ancak rapora göre Google’ın soruşturması Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından yürütülecek. DOJ’un antitröst bölümü, geçen birkaç haftasını potansiyel bir soruşturma için temel hazırlamaya harcadı. 

Ne Google ne de DOJ henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Daha önce FTC, Google’a karşı bir antitröst davası açmıştı. Google, bazı ticari uygulamalarını değiştirmesini kabul etmesine rağmen teknoloji devine hiçbir yaptırım uygulanmamıştı. 

Google konu hakkında hala sessizliğini koruyor. Dava sonucunda ne olacağını bilemiyoruz ancak gelecek günlerde Google sessizliğini bozarsa en azından konuyla alakalı bazı bilgileri öğrenebiliriz. 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/justice-department-google-antitrust-case-2019-5?utm_source=feedly&utm_medium=referral
10
3
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
10
3
3
2
2