Google, Analiz Girişimi Looker'ı 2,6 Milyar Dolara Satın Alacak

12
2
1
1
0
Teknoloji dünyasının en büyük şirketlerinden Google, bulut servisi için yeni bir satın alma yaptı.

Google, bugün yaptığı duyuruda bir analiz şirketi olan Looker’ı satın alacağını söyledi. Satın alma için 2,6 milyar dolar ödeyecek olan Google, şirketi Google Cloud’a ekleyecek.

Geçtiğimiz senenin sonunda Google Cloud’un başına getirilen Thomas Kurian, iki şirketin müşteriler için tamamlanmış veri analiz çözümleri sunacağını söylüyor. Bulut altyapı pazarında üçüncü sırada bulunan Google Cloud, Looker’ı bünyesine katarak bu alanda önemli bir ivme yakalama potansiyeline sahip.

Kurian, iki şirketle ilgili olarak “Ortak çalıştığımız birçok müşterimiz bulunuyor. Bu satın almanın en güzel yanlarından bir tanesi de iki şirketin birbirini uzun süredir tanıyor olması. Ortak bir kültürü paylaşıyoruz” dedi.

Yapılan bu satın alma Kurian’ın Google Cloud’u büyütme çabaları arasındaki en büyük anlaşması oldu. Şirket, daha önce 2016 yılında 625 milyon dolara Apigee’yi de satın almıştı. İki şirketin ortak müşterilere sahip olmasının yanı sıra Looker’ın daha pahalı ürünler satılması için net kazanç getirmesi de gerekiyor.

Eğer ki her şey yolunda giderse iki şirket arasındaki anlaşmanın bu sene içerisinde tamamlanacağı düşünülüyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/06/06/google-to-acquire-analytics-startup-looker-for-2-6-billion/
12
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
1
1
0