Google Asistan, Artık Rızanız Olmadan Sizi Dinleyemeyecek

38
7
2
1
0
Google, yaptığı açıklamayla bundan sonra Asistan’ın konuşmalarınızı rızasız olarak dinlemeyeceğini belirtti. Bu açıklamayı "Gizliliği Önemseme" başlığı altında yapan Google, seslerin kaydedildiğini ve kopyalandığını itiraf etmek zorunda kaldı.

Google, bugün yaptığı bir açıklama ile beklenmedik bir hamleye imza attı. Şirket, Google Asistan programının artık kullanıcıların rızası olmadığı durumlarda kimseyi dinleyemeyeceğini açıkladı. Bu açıklama, programın daha önceden sesleri kaydettiğini ve kopyaladığını gösterecek nitelikte bir açıklama olduğundan ötürü biraz tepki çekti.

Bu yaz içerisinde Amazon ve Apple gibi bazı büyük şirketler de asistanlar ile yapılan bazı konuşmaların kaydedildiğini ve görevliler tarafından analiz edildiğini itiraf etmişti. Şirketlerin söylediğine göre çalışanlar, bu kayıtların yalnızca küçük bir parçasını dinleyebiliyor ve bu işlem, ileride verilecek komutların daha anlaşılabilir olması için gerçekleştiriliyor.

Google, daha fazla ‘şeffaflık’ istiyor:

google asistan

Google’ın söylediklerine göre dinlenen kullanıcılar, "Video ve Ses Aktivitesi" ayarını açtıkları için böyle bir duruma izin verdiklerinin farkındalardı. Yine de bu seçeneğin açılması, herhangi bir ses komutunun kaydedilmesi veya kopyalanmasının masum bir davranış olduğunu kanıtlar nitelikte değil. Bu yüzden Google, bu konuda daha büyük güvenlik önlemleri almak zorunda.

Google Asistan’ın konuşmalarınızı kaydettiğinden şüpheleniyorsanız ve böyle bir durumun olmasını istemiyorsanız bu duruma engel olabilirsiniz. Uygulamaya verdiğiniz ses yetkisini kaldırırsanız sorun çözülecektir. Amazon ve Apple’dan ise bu konuda henüz bir bilgilendirme gelmedi ancak Google’ın bu hamlesi ve itiraflara gelen tepkilerden sonra bu şirketlerin de yakında açıklama yapabileceği düşünülüyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/09/23/google-assistant-will-no-longer-listen-to-your-conversations-without-your-consent/
38
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
38
7
2
1
0