Google, Bulut Hizmetleri İçin Blockchain Teknolojisini Kullanacak

3
2
2
0
0
Google, blockchain temelli uygulamalar oluşturmak için New York tabanlı teknoloji şirketi ​​Digital Asset ile anlaşma sağladı.

Google bir blog gönderisinde, Cloud müşterilerinin, Digital Asset ve BlockApps'ı kullanarak dağıtılmış defter teknolojisi çerçevelerini kullanabileceklerini aktardı. Google ve Digital Asset'in kurduğu ortaklık, Google'ın BlockApps ile bir araya getirdiği bir başka işe daha imza atıyor. Bu projenin de insanların merkezi olmayan uygulamalar yapmalarına yardımcı olacak bir sistem olduğu belirtildi. 

Müşteriler için bunun nasıl çalışacağı ve özel yazılımlara erişip erişmeyecekleri net olmasa da bu hafta Google Next ‘18 etkinliği sırasında daha fazla ayrıntı açıklanacağı düşünülmekte. Ayrıca şirket, bu yıl içerisinde Google Cloud Ürün pazarında Blockchain tabanlı platformlar, Hyperledger Fabric ve Ethereum ile oluşturulan uygulamalar için açık kaynaklı entegrasyonlar getireceğini de ekledi.

Digital Asset’in CEO'su Blythe Masters, bir blog gönderisinde ortaklık ile geliştiricilere geniş kapsamlı bir çözüm sunacaklarını ve böylece blok zincirindeki web tempolu yenilik potansiyelini açığa çıkarabileceklerini belirtti. Bu hamle, Google'ın bulut bilgi işlemlerinde, Microsoft'un Google Cloud'dan daha fazla pazar payına sahip olan Microsoft Azure ve Amazon Web Servisleri'ne karşı bir avantaj sağlamak için dijital defter teknolojisini kullanmak istediğini gösteriyor.

Digital Asset’in ortaklığı, Google geliştiricilerinin akıllı sözleşmeler için özel bir programlama diline erişmesini sağlar. Bu sayede Google geliştiricileri, blok arşivi uygulamaları oluşturabilir ve daha sonra bu uygulamaları potansiyel olarak başka şirketlere lisanslayabilir veya müşterilerin kullanımına sunabilir.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/23/17602762/google-cloud-blockchain-digital-asset-blockapps
3
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
2
0
0