Google Cardboard VR’ı Açık Kaynak Kodlu Hale Getirdi

8
3
1
0
0
Mobil tabanlı sanal gerçeklik (VR) cihaz ve uygulamalarından uzak durmaya karar veren Google, herkesin basit ve ekonomik bir şekilde kartondan sanal gerçeklik deneyimi yaşamasına imkan veren Cardboard yazılımını açık kaynak kodlu hale getirdi.

Kartondan yapılan Google Cardboard’lar, gayet ucuz ve basit bir şekilde akıllı telefonunuzda sanal gerçeklik deneyimi yaşamanızı sağlıyor. ABD’li teknoloji devi, Cardboard VR deneyiminden herkesin yararlanabilmesi için gözlük spesifikasyonunu herkesin indirebileceği şekilde açık kaynak haline getirmişti. Buradan ulaşabileceğiniz üretim şablonları; mercekler ve iletken şeritlerle ilgili teknik spesifikasyonlar, kalıp kesim çizgileri ve çok daha fazlasını içeriyor. 

Telefon tabanlı VR pazarından elini çekmeye karar veren Google, bu stratejisinin bir parçası olarak geçtiğimiz ekim ayında Daydream View VR başlığının fişini resmen çekmişti. Ve şirket bugün de, Cardboard yazılımının kaynak kodunu açtığını duyurdu.

cardboard

Google ayrıca Unity oyun motoru için geliştirici kit paketi de dahil olmak üzere, açık kaynak projesine yeni özellikler katacağına söz verdi. Bu da, geliştiricilerin Google’dan bağımsız olarak yeni akıllı telefon ekranlarına ve diğer değişikliklere hızlı bir şekilde uyum sağlamasına yardımcı olacak. 

2014 yılında tanıtılan Cardboard, hala sanal gerçeklik deneyimini basit ve ekonomik bir şekilde yaşamanın en iyi yollarından biri. Nitekim Google, Cardboard VR’ın ABD’deki çoğu okulda hala düzenli olarak kullanıldığını söylüyor. Google, her ne kadar mobil tabanlı VR alanından çekilmeye karar verse de, Cardboard yazılımının kaynak kodlarının paylaşılması yaratıcılara projelerini canlı tutması için bir fırsat verecektir. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/11/06/google-cardboard-open-source-project/
8
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
1
0
0