Google, HTC, Oculus ve Samsung; Sanal Gerçeklik Teknolojisi İçin Güçlerini Birleştirdi!

0
0
0
0
0
Teknoloji devleri "Sanal Gerçeklik" teknolojisi için güçlerini birleştirdiler. Toplamda 6 ana firmanın yer aldığı anlaşma ile hala start-up düzeyinde ürün geliştirilen piyasaya büyük bir oyuncu geliyor!

Sanal gerçeklik endüstrisi büyümeye doymuyor. İlk zamanlarında bazı start-up firmalar tarafından domine edilen pazar, şimdi de teknoloji devleriyle büyüyecek. Sektör çok parçalı; kaynakları sınırlı, küçük firmalardan oluşuyor. Fikirler yaratıcı, ancak küçük firmalar için; hatta büyük firmalar için dahi daha çok yol kat edilmesi gereken bir alan. Bu nedenle Google, HTC, Oculus, Samsung, Sony ve Acer güçlerini birleştirdi. Amaçları; “Sanal gerçekliğin potansiyelini açığa çıkarmak”, ancak bunun henüz ne demek olduğunu kimse bilmiyor. Çünkü ürünleri hakkında herhangi bir açıklama yapmadılar.

VR bağımlılarının aradığı şey, yazılım ve donanımın bir standarda erişmesi. Oculus’tan alınan oyunlar Vive veya PS VR’da oynanamıyor. Hal böyle olunca oyuncular sıkıntılı anlar yaşıyorlar. VR’da epey bir yol katetmiş Valve firması ise bu anlaşmaya dahil değil.

Yapılan basın açıklamasında “Kurduğumuz Küresel Sanal Gerçeklik Derneği’nin amacı, bu teknolojinin küresel olarak gelişmesi ve benimsenmesidir. Dernek üyelerinden her biri, en iyi yaptıkları işi yaparak araştırma geliştirme ve VR topluluğunun gelişimine katkı sağlayacaklardır. Grubumuz ayrıca üretici, politika belirleyicisi ve sanayici olarak VR dünyasına hizmet verecektir” deniyor. Tüm bu açıklamaların piyasayı tam olarak nasıl etkileyeceği kestirilemese de Amerikalılar’ın dediği gibi; “Büyük bir şey geliyor!”.

BONUS:

Kaynak : https://techcrunch.com/2016/12/07/google-htc-oculus-samsung-sony-join-forces-to-create-global-vr-association/?ncid=rss
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0