Google'ın Otomobilleri Akıllı Hale Getiren Cihazı: Roac Bolt

22
3
2
2
0
Otomotiv endüstrisinin devleri, araçlarını her geçen gün daha akıllı hâle getirecek özellikler eklerken teknoloji şirketleri de otomobili eskiyen kullanıcıların bu özelliklerden mahrum kalmaması için girişimlerine devam ediyor. Google'ın Roac Bolt isimli cihazı, eski otomobilleri bir anda akıllı hâle dönüştürebiliyor.

Kaliforniya merkezli teknoloji devi Google, otomobilleri Google Asistan'ın yetenekleriyle donatarak akıllı hâle getiren cihazı Roav Bolt için bir blog gönderisi paylaştı. Otomobillerdeki şarj girişine takılarak kullanılabilen Roav Bolt, akıllı telefonlara da Bluetooth aracılığıyla bağlanabilme özelliğinin yanı sıra aracınızda adeta Google Home deneyimi yaşamanıza olanak tanıyor.

Sesli komutlarla kontrol edilebilen Roav Bolt, gerçek zamanlı navigasyon desteği sayesinde yol tarifi verebildiği gibi trafik durumu bilgilerini de sürücüyle paylaşabiliyor. Müzik çalabilme, haber okuyabilme, telefona gelen mesajları seslendirebilme ve arama yapabilme özelliklerine sahip Roav Bolt, uzaktan akıllı ev cihazlarını kontrol etme fırsatı da sunuyor.

Eski araçlarda kullanılamayan birçok özelliği yalnızca 49 dolar karşılığında kullanabilmemizi sağlayan Roav Bolt, şu an için Çinli elektronik şirketi Anker'da ön siparişe açılmış durumda. Yakın zamanda resmi satışı başlayacak olan cihazın ülkemizde piyasaya sürülüp sürülmeyeceğini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/google-gives-airtime-to-the-roav-bolt-which-brings-smart-features-to-dumb-cars
22
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
22
3
2
2
0