Google Kullanıcıların Kişisel Verilerini Depolamaya Başlayacak

0
0
0
0
0
Google Kullanıcıların Kişisel Verilerini Depolamaya Başlayacak
Arama sonuçlarını iyileştirmek isteyen Google, artık geliştiricinin izin verdiği tüm uygulamalarda kullanıcı verilerine erişecek.

Son dönemlerde Google gibi büyük kullanıcı verilerine sahip şirketlerin bu verileri reklam amaçlı kullandığı iddia edilirken Google çok tartışacak bir adım daha attı. Yakın zamanda gelecek bir güncellemeyle uygulama içi arama yapmaya başlayacağı iddia edilen Google, bunun için kullanıcıların uygulama içindeki bilgilerine de erişecek.

Böylelikle kullanıcılara tam olarak istediği arama sonuçlarını çıkaracak ve kullanıcıların ne istediğini çok daha iyi anlayacak Google kişisel asistan olma konusunda önemli bir yol alacak ancak bu durum b açısından şüphe uyandırmıyor değil. Peki bu durumda kullanıcı güvenliği nasıl sağlanacak?

Söylenene göre veriler dijitale aktarılmayacak

İlk gelen bilgilere göre geliştiricilerin verileri paylaştığı uygulama verilerini normal cihazların depolama alanında tutacak Google böylelikle verileri kendisi ya da bir başkası için reklam aracı olarak kullanmayacak. Ancak Google verileri kopyalamasa bile bu verilere göre reklam göstermesi ya da verilere bir şekilde erişebileceği ihtimali kullanıcılar için şüphe verici. Tabii bu durumdan kuşkulanan kullanıcılar bu özelliği devre dışı bırakabilecek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0