Google Pixel ve Pixel XL’ı Kuma Gömebilir, Ama Kesinlikle Suya Değdiremezsiniz!

0
0
0
0
0
Google’ın yeni telefonları olacak Pixel ve Pixel XL’da IP53 sertifikası bulunacak. Bu da toza karşı iyi bir derece iken suya değdiremeyeceğiniz anlamına geliyor.

Son dönemlerde artık hemen hemen her telefonda gördüğümüz IP sertifikaları ile bu sertifikaya sahip olan telefonlar belli derecelerde suya ve toza karşı dayanıklı oluyorlar. 

Yukarıdaki resimde açıklamasını görebileceğiniz gibi bir cihazın alabileceği en yüksek IP sertifikası IP68 ve bu sertifika Samsung Galaxy S7, S7 Edge ve Note 7’de bulunuyor. IP yazısının sonrasında gelen ilk rakam kire ve toza karşı dayanıklılığı gösterirken, ikinci rakam ise suya karşı dayanıklılığı ölçüyor. Yani bahsettiğim telefonlar olabilecek en yüksek dereceli korumaya sahip iken iPhone 7'de bulunan IP67 sertifikası sebebiyle Samsung'un ürünlerinden suya karşı dayanıklılık noktasında sadece bir adım geride kalıyor.

Bu bağlamda Android Police’in haberine göre Google Pixel ve Google Pixel XL’da ise IP53 sertifikası bulunacak. Bu bağlamda Google’ın Pixel’leri 5 oranında yani yüksek derecede kire ve toza karşı dayanıklı iken, suya karşı dayanıklılık noktasında sadece 3 derece almış. Böylece telefon sadece belli bölgelerinden gelecek su sıçramalarına karşı dayanıklı olacak. Ancak özellikle şarj, kulaklık ve diğer açık bölgelerinden suya maruz kalması halinde sorun çıkaracağı anlamına geliyor.

Bu sebeple eğer Google Pixel serisi telefonlardan almayı düşünüyorsanız, yağmurda kullanım ve herhangi bir su birikintisine düşürmekten kesinlikle kaçınmanızı tavsiye ediyoruz. Ancak Google’ın gidip en azından IP67 ya da IP57 varken neden böyle bir seçim yaptığını anlamak zor.

Bu arada aşağıda bu 3 numaralı suya karşı korumaya ait testi görebilirsiniz;

Kaynak : http://www.androidpolice.com/2016/09/21/googles-pixel-phones-will-be-ip53-rated-meaning-no-dunking-your-pixel-or-hosing-it-down/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0