Google, Samsung'dan 'Asistan' Hizmetinin Reklamını Yapmasını İstiyor

16
8
7
4
0
Bloomberg, Samsung ile Google'ın hizmet tanıtımı için görüştüğünü yazdı. Haberde yer alan ifadelere göre Google, Samsung'un kapısını çalarak Asistan hizmetinin reklamını yapmasını istemiş. Ancak anlaşmaya varılıp varılmadığı ve bunun nasıl gerçekleşeceği şu an için bilinmiyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın sahip olduğu Android ekosisteminin önde gelen akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi, hiç kuşku yok ki Samsung. Güney Koreli şirket, piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarla sektöre yön vermeyi başarırken, pek yaygın olmasa da kendi ekosistemine de sahip. Bloomberg tarafından yapılan bir haberse Google ve Samsung'un bu konuyla ilgili yeni bir görüşme içerisinde olduğunu gözler önüne seriyor.

Habere göre Google, Samsung'un kapısını çalarak kendi hizmetlerini daha çok tanıtmasını istemiş. Başka bir deyişle Google, Samsung'un akıllı telefonlarında daha ön planda olmak ve önemsenmek istiyor. Peki bu nereden çıktı ve Google, Samsung'dan tam olarak hangi hizmetleri için tanıtım desteği istiyor? Dilerseniz hemen, iki dev şirket arasında geçen diyaloğa yakından bakalım.

Samsung

Google, Asistan hizmetinin Samsung tarafından reklam edilmesini istiyor

Samsung, kendi uygulama mağazası Galaxy Store ve kendi akıllı asistanı Bixby gibi hizmetlere sahip. Bu da doğrudan, Google'ın Asistan ve Play Store hizmetleri için bir alternatif anlamına geliyor. Hatta Samsung, akıllı telefonlarında Bixby'yi aktif hale getiren bir tuş bile bulunduruyordu. İşte Google, bu durumdan rahatsız olmuş ve kendi hizmetlerinin reklamının yapılmasını istiyor gibi görünüyor.

Habere göre eğer anlaşmaya varılırsa Samsung, Google Asistan'ın reklamını yapacak. Bu reklam, Samsung'un kendi hizmetleri üzerinden gerçekleştirilecek. Ancak bu durumun detayları şu an için bilinmiyor. Yani reklam çalışmasının nasıl yapılacağı şu an için bir sır. Google, bu anlaşmayla özellikle de Asistan'ı ön plana çıkarıp, daha fazla kullanıcıya ulaşacak.

Bixby ve Google Asistan

Hazırlanan haberde Google ve Samsung sözcülerinden gelen açıklamalara da yer veriliyor. Samsung, Android ekosisteminde kendi hizmetlerine bağlılıklarını vurgulayıp, Google ve diğer iş ortaklarıyla da çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ediyor. Google ise Samsung'un da ekosistemdeki diğer üreticiler gibi kendi hizmetlerini geliştirmekte özgür olduğunu dile getirip, kullanıcı deneyimini geliştirebilmek için Samsung'la çalışmaya devam edeceklerini belirtiyor.

Yapılan açıklamalar, Google ile Samsung'un konuyla ilgili görüştüğünün bir delili niteliğinde olabilir. Ancak anlaşmaya varılıp varılmayacağı ilerleyen süreçte belli olacak. Ayrıca Google'ın, geçtiğimiz dönemlerde de Apple'la benzer bir anlaşma yaptığını, bu anlaşma kapsamında Google'ın, Safari'de varsayılan arama motoru olmak için multi milyar dolarlık bir anlaşma yaptığını da unutmamak gerekiyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/7/29/21346242/google-samsung-deal-android-touchwiz-bixby-play-store
16
8
7
4
0
Emoji İle Tepki Ver
16
8
7
4
0