Google, Takvim Uygulamasında Etkinlik Oluşturmayı Kolaylaştıran Özelliği Duyurdu

3
1
1
0
0
Google, Takvim Uygulamasında Etkinlik Oluşturmayı Kolaylaştıran Özelliği Duyurdu
Google, kullanıcılarının işini oldukça kolaylaştıracak ve zamandan tasarruf etmelerini sağlayacak özellikler geliştiriyor. Geliştirdiği bu özelliklerden bir tanesi de '.new' uzantısıyla yeni dosyalar oluşturabilmekti ve şimdi bu özelliğin kapsamına takvim de eklendi.

Google, geçtiğimiz sene G Suite kullanıcıları için oldukça kullanışlı bir kısayol eklemişti. Bu özellik sayesinde çok kısa bir sürede yeni doküman oluşturulabiliyordu. Google’ın eklediği özellikle birlikte tarayıcının adres çubuğuna 'doc.new', 'sheet.new', 'slide.new', 'site.new' ya da 'form.new' yazarak Google dokümanları, hesap tabloları, siteler ya da formlar oluşturulabiliyordu. Şimdi bu özellik, Google Takvim’e de eklendi.

Google Calendar isimli resmi sayfadan atılan bir tweet ile yeni özellik tanıtıldı. Tarayıcının adres çubuğuna 'cal.new' ya da 'meeting.new' yazarak takvim sayfasına ulaşılabiliyor. Oldukça detaylı olan bu sayfadan birçok ayarlama ve düzenleme yapılabiliyor.

Birden fazla hesapta kullanmak da mümkün:

Google, bazı kullanıcılarının birden çok Google hesabı olduğunu biliyor olacak ki kullanıcılarının birden çok hesapta yeni etkinlik oluşturabilmesine izin verecek kısayollar da eklemiş. Örneğin iki Google hesabınızla giriş yaptığınızı varsayarsak ikinci Google hesabınıza yeni bir Takvim etkinliği oluşturmak için 'cal.new/2/' ya da 'meeting.new/2/' yazmanız yeterli olacak. İlk hesabınız için de 2'ni yerine 1 yazmanız gerekecek.

Bu özellik, G Suite dosyaları oluşturmakla çok haşır neşir olanlar için oldukça faydalı olacak. Diğer kullanıcılar için ise oldukça kullanışlı bir kısayol olacağını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://mashable.com/article/google-new-calendar-events/
3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0