Google Yatırımla İlgili Kararlarını Almadan Önce Yapay Zekaya Danışıyor

19
3
2
0
0
Alphabet Inc.'in kurumsal risk sermayesi kolu Google Ventures'in, yatırım yapmadan önce yapay zekaya danıştığı öğrenildi.

Şirket içerisinde “Makine” olarak adlandırılan yapay zeka yıllardan beri kullanılmakta ve Google Ventures yöneticilerinin büyük kararlar öncesinde durum tespiti yapmasına yardımcı olmak için bir destek aracı olarak başlamıştır. Ancak şu anda kendisine sunulan yatırımları engelleyebilecek konumda olduğu belirtildi.

Şirketin yapay zekası, analiz ettiği çok çeşitli pazar verilerini yeşil, sarı ve kırmızı olmak üzere yanıtlamaktadır. Google Ventures, karar verme sürecinde yapay zekadan yardım alan tek şirket olmasa da risk sermayesi segmentinde bu teknolojiye en çok söz hakkı veren şirket olmayı başardı.

Google CEO'su Sundar Pichai, şirketin temeline yapay zekayı koymak istediğini defalarca belirtti ve genel yapay zeka çözümlerini ilerletmek için çalışmalara devam etmekte. Gelecek Pixel 3 ürün serisinin de Android cep telefonlarının büyük bir odak noktası olması bekleniyor. Şirket şu anda telefon üzerinden gerçek insanlarla randevuları planlamak için tasarlanmış bir hizmet olan Google Duplex üzerinde çalışıyor.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2018/07/google-uses-ai-machine-to-approve-investments-report.html
19
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
3
2
0
0