Messanger'dan iMessage'a: Mesajlardaki ''Görüldü'' Yazısı Nasıl Kapatılır?

0
0
0
0
0
Facebook Messanger ve iMessage gibi uygulamalarda “görüldü” yazısını nasıl kapatacağınzı sizlere bu içeriğimizde bahsettik.

Sosyal medya'ın hayatımıza girmesi ile birlikte insan ilişkileri oldukça farklı bir boyut kazandı. Kimimiz için bu iyi olarak nitelendirilirken, kimilerimiz içinse mesajlaşırken ki “görüldü” yazısı bir çok tartışmaya ve yine sosyal medya üzerinden yürüyen aşk ilişkilerinde bitmesine neden olmuştur.

Sizlere bu içeriğimizde “görüldü” yazısını veya bildirimini 4 farklı uygulamada nasıl kapatabileceğinizi sıralıyarak anlattık.

1. Facebook Messenger

Facebook teknik olarak görüldü yazısını kapatabilme gibi bir özelliğe sahip değil, ancak Google Chrome üzerine ekleyebileceğiniz “Facebook unseen” eklentisi sayesinde bunu kapatabilmeniz artık kolayca mümkün.

 

2. İOS & iMessage

Android akıllı cihazlara nazaran “Görüldü” özelliğini kapatmak İphone’larda daha kolay. Tek yapmanız gerek “Ayarlar” menüsüne girip “tap messages” e tıklayıp “Send Read Receipts” i kapatmaktır.

 

3. WhatsApp

WhatsApp üzerinden bu özelliği kapatmakta çok kolay. Yine tek yapmanız gereken “Ayarlar” bölümüne gelip “Privacy” yani gizlilik sekmesine tıklayıp aşağada yer alan “Read receipts” ı kapatmaktır.

 

4. Outlook

Outlook’da “Read receipts” yani görülme bildirisi standart olarak kapalı oluyor. Ancak farkında olmadan veya açtıktan sonra kapatmak isterseniz yapmanız gerekenler önce "File" menüsünün altında bulunan “Options” a tıklamak.  Açılan pencerenin altına inip oradan “Tracking section” u göreceksiniz, orada sunulan seçeneklerden iki tanesini işaretleyebilirsiniz bunlar ise “Delivery receipt for confirming the message was delivered to the recipint’s email server” yada “ Read receipt confirming the recipient vieed the message” dir.

Kaynak : http://www.digitaltrends.com/social-media/how-to-turn-off-read-receipts/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0