Hepsiburada, ABD'de Halka Arz Ediliyor: İşte Hisse Başına Düşen Tahmini Fiyatlar

81
19
15
6
3
Hepsiburada, ABD'deki NASDAQ borsasına girmek için gerekli olan girişimleri başlattı. Bu doğrultuda, Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) başvuru yapan şirket, 56 milyon 740 bin adet B grubu hissesini halka arz etmiş olacak.

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından bir tanesi olan Hepsiburada, halka arz ediliyor. Ancak bu işlem Türkiye'de değil, ABD'de gerçekleştirilecek. Edinilen bilgilere göre Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) başvuru yapan şirket, ABD borsalarında işlem görecek. Bu durum, şirketin varlığını daha da artırmış olacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre Hepsiburada, borsa işlemleri için Morgan Stanley, Sachs & Co ve Morgan Securities LLC and Goldman ile doğrudan muhatap olacak. Ayrıca birkaç şirket de alt aracı olarak Hepsiburada'nın hisse satış işlemleriyle ilgilenecek.

NASDAQ borsasında yer alacak Hepsiburada'nın hisse fiyatları da az çok belli oldu

Hepsiburada

Hepsiburada'nın 56 milyon 740 bin adet B grubu hissesi, işlemlerin tamamlanmasıyla NASDAQ borsasında işlem görmeye başlayacak. Yatırımcılar, bu hisselere "HEPS" kısaltmasıyla ulaşabilecekler. Beklentiler, şirketin hisse başına 11 ila 13 dolar para kazanabileceği yönünde. Yapılacak görüşmeler, hisse fiyatlarını kesin olarak belirlemiş olacak.

Kaynak : https://www.dunya.com/finans/haberler/hepsiburadanin-abddeki-halka-arzi-icin-hisse-fiyati-belli-oldu-haberi-625700
81
19
15
6
3
Emoji İle Tepki Ver
81
19
15
6
3