Herkesin Android Telefon Kullandığı, iPhone'un Adı Bile Anılmayan Tek Ülke Belli Oldu!

0
0
0
0
0
Akıllı telefonların rekabetinde bugüne kadarki en ilginç sonuçlar geldi. Bir ülkeye tamamen Android'in hakim olduğu ortaya çıktı.

iOS - Android kapışması yıllardır devam ediyor. Yüzlerce üreticinin desteği ile dünya çapında alıp başını giden Android bazı ülkelerde ise neredeyse tek hakim. Bu ülkelerin en önemlisi ise büyük bir pazar olan Hindistan. Hindistan akıllı telefon pazarında Android’den başka neredeyse hiçbir üreticinin adı bile anılmıyor.

Strategy Analytics şirketinin 2016 yılı 2. çeyrek sonuçlarına göre, bu yılın Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında pazarın hakimi Android oldu. Android telefon satışlarının payı yüzde 97.1’e ulaştı. Geri kalan yüzde 2.9’luk payın ise 2.4’ünü Apple, 0.5’ini ise diğerleri bölüştü. Yani, ülkede satılan her yüz telefondan 97’sinden fazlası Android. Sadece 2 tanesi iPhone… Bu rakamlar Android’in ulaştığı en yüksek pay olarak tarihe geçen bir rekoru oluşturdu.

Hindistan’daki bu sonuçları ülkenin ekonomisine bağlamak mümkün ancak böylesine bir uçurum gerçekten inanılmaz. Sanırım ülkede iPhone kullananlara uzaylı gözüyle bakılıyor…

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0