İngiliz Dalgıç: Hitler'in Kayıp Altın Dolu Sandığının Yerini Biliyorum!

0
0
0
0
0
İngiliz bir dalgıç, Hitler'in 120 milyon dolarlık kişisel servetini de içinde barındıran altın sandığının Baltık Denizi'nin dibinde, bir gemide olduğunu iddia etti.

İngiliz bir dalgıç, Hitler’in 120 milyon dolarlık altın sandığının, Baltık Denizi’nde batık bir geminin içinde olduğunu iddia etti. Naziler milyonlarca dolar değerinde altın ve sanat eserini 2. Dünya Savaşı’nda iç etmişti. Çalınan altınlar hiçbir zaman bulunamamıştı. Hitler’in kişisel servetinin 120 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyordu, ancak yıllar içinde bu para bulunamamıştı.

Şimdi ise Phil Saye isimli dalgıç, MV Wilhelm Gustloff isimli 450 metrelik geminin Baltık Denizi’nde yatan enkazı hakkında bir iddia ortaya attı. Sayer, Hitler’in kişisel servetinin bir kısmı olan altın sandığın bu enkazda olduğunu ileri sürdü. Gemi Sovyet torpidoları ile içinde 9500 kişi varken 1945’te Polonya açıklarında batırılmış, Nazi gemisi mürettebatı ile denizin dibini boylamıştı.

Sayers, bu gemiden sağ çıkan Rudi Lange isimli kişinin -ki bu şahsın gemideki görevi radyo iletişimlerini takip etmekti- kendisine gemide altın yüklü olduğunu söylediğini iddia etti. Dalgıç “Artık ilk ağızdan biliyoruz ki bu aslında bir kargo gemisiydi, yüksek bir güvenliğe sahipti” ifadesini kullandı.

“Rudi Lange geminin depo bölümünün önünde sigara içerken sandıklarla bir şeyler getirildiğini gördü. Bu sandıkta altın vardı, ama kendisi de bilmiyordu, ta ki 1972 yılına kadar. Kazadan kurtulan başka biriyle tanıştı ve bu kişi, altını koruyan güvenlik görevlilerinden biriydi.” Sayers, 1988’de Baltık Denizi’nde batığın olduğu bölgeye daldı. İddiasına göre geminin bazı camlarında parmaklık vardı ve bazı kapılar güçlendirilmişti.

Geminin battığı sahile yakın kasabalardan biri olan Walbrzych’de de çeşitli efsaneler dönüyor. Yerel halk, Nazilerin bir tren vagonu dolusu altın ve mücevheri yeraltı tünellerine sakladıklarını, Sovyet ordusu kasabaya girer girmez de kaçtıkları hakkında hikayeler anlatıyorlardı. Fakat bu yılın başında define avcıları hayalini kurdukları altınlara bir türlü kavuşamadı. İki kişilik bir ekip dedektörle taramalar yaptı. Uygun sinyaller aldıktan sonra kazıya başladılar ve 28.000 pound harcadılar. Ulaştıkları şey ise bir tünel değil kompleks labirentlerle dolu büyük bir mağaraydı. Bu, Naziler tarafından Baykuş Dağları’nın altında geliştirilen “Dev” adlı, gizli bir proje idi. Naziler bu projeyi hiç bitirememişler.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-3979082/Has-Hitler-s-lost-100-MILLION-gold-hoard-discovered-Baltic-sea-British-diver-claims-sunken-treasure-aboard-sunken-Nazi-vessel.html
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0